Gazidis giga jutalékkal távozik a klubtól

Ivan Gazidis az utolsó két hetét tölti a Milan vezérigazgatói székében, ugyanis – mint arról beszámoltunk – decemberben távozik.

November elején a klub hivatalosan is bejelentette, hogy Gazidis négy év után távozik a vezetőségből. A dél-afrikai szakember úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a december 5-én lejáró szerződését és a Fiorentina elleni bajnokin elérzékenyülve elbúcsúzott a San Siro közönségétől.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Gazidis egy hatalmas összegű jutalékkal távozik, amit nem végkielégítés címén kap, ugyanis lejár a szerződése.

A lap szerint az 58 esztendős szakembernek körülbelül 20 millió eurós – több mint 8,1 milliárd forintnak megfelelő – jutalékot utal a Milan korábbi tulajdonosa, az Elliott Management. Ennek oka, hogy 2018 decemberében Gazidis kinevezésekor egy olyan záradékot illesztettek a szerződésébe, amelynek alapján a vezérigazgató százalékos részesedést kap az Elliott által elkönyvelt tőkenyereségből a klub eladása után. Sajtóhírek szerint ez 5 százalék. Szeptemberben hivatalossá vált a Milan eladása a RedBird Capital Partners részére.

Gazidis a klubnál töltött négy éve alatt nagyszerű munkát végzett és minden előzetes várakozást felülmúlt. A távozó vezérigazgató egy érzelmes videóüzenetben búcsúzott el a klubtól, a csapattól és a szurkolóktól. A hivatalos bejelentés alapján december 6-tól Giorgio Furlani tölti be a Milan vezérigazgatói pozícióját.