Georges Leekens személye garancia a profi munkára

A Telkiben tartott sajtótájékoztatón Csányi Sándor, az MLSZ elnöke elsőként megköszönte a szövetségi kapitányi posztról nemrégiben távozó Bernd Storck és segítői munkáját, majd bemutatta az új kapitányt, a belga Georges Leekenst.

– Georges Leekens személye garancia arra, hogy az A-válogatottnál és a szintén az új kapitányhoz tartozó U21-es válogatottnál is professzionális munka zajlik a jövőben, bízunk benne, hogy Leekens úr tanácsaival az utánpótlás-válogatottak munkáját is segíteni tudja – mondta Csányi Sándor. – A szövetségi kapitány olyan közegből érkezett, ahol magas szinten űzik a labdarúgást, emellett harmincéves tapasztalattal rendelkezik, három ország válogatottját irányította, ő rakta le a világ egyik legjobbjának tartott jelenlegi belga válogatott alapjait. Szerződése két évre szól, a 2020-as kvalifikáció végéig, féléves hosszabbítási lehetőséggel. A cél természetesen az, hogy a válogatott kiharcolja a 2020-as Európa-bajnokságon való szereplést.

Csányi Sándor hozzátette: az MLSZ három szakemberrel folytatott komoly tárgyalásokat, de mindvégig Georges Leekens volt az első számú jelölt. Az is elhangzott, hogy az előttünk álló két barátságos mérkőzésen Szélesi Zoltán vezeti a csapatot, a szakmai munkát tekintve minden szempontból övé a felelősség, de Georges Leekens kihasználja a lehetőséget, hogy a felkészülés alatt megismerje a játékosokat.

leekens_foto1

– Nagyon büszke vagyok, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetek – kezdte bemutatkozását Geroges Leekens. – Nem garantálhatom a sikereket, de a kemény munkát igen. Megvan a szükséges tapasztalatom, hét országban dolgoztam edzői pályafutásom során, három válogatottat is irányítottam, ez a hatodik kapitányi megbízatásom. Nehéz feladat áll előttem, de szeretem a kihívásokat, és a lehető legmagasabb szinten megfelelni azoknak, ezért egy pillanatig sem gondolkodtam az MLSZ ajánlatán. Szeretnék sikeres időszakot tölteni Magyarországon, azért vagyok itt, hogy kijussunk az Eb-re, a következő időszakban minden energiát ebbe fektetek. Fontos a múlt, de a jövőbe kell tekinteni, és keményen dolgozni azért, hogy újra arra magasabb szintre jusson el a magyar labdarúgás. Nem hiszek a szerencsében, kizárólag a kemény munkában, semmi sem pottyan az ölünkbe az égből – fogalmazott az előtte álló feladatokról a szövetségi kapitány.

A kapitány hozzátette: a stábja még nem alakult ki, ehhez szükség van némi időre:

– Profikra van szükségem magam körül, ez a legfontosabb, de biztos vagyok benne, hogy vannak jó szakemberek Magyarországon. Remélem, nem kell változtatni a jelenlegi stábon, de elképzelhető, hogy apró részletek megváltoztatásával jelentősé változásokat lehet elérni. Már találkoztam Szélesi Zoltánnal, aki a következő két meccsen irányítja a válogatottat, konzultálni fogok vele szakmai kérdésekben, ott leszek a csapattal, és ha igény van rá, segítem a munkát. Meg kell ismernem az országot, a klubokat, a magyar labdarúgást, szeretnék együttműködni a klubokkal, bízom benne, hogy kölcsönösen segíteni tudjuk egymás munkáját. A céljainkat csak közösen érhetjük el, a klubokkal, a magyar szakemberekkel, a szurkolókkal, vagy éppen a médiával. Magyarországon minden adott a sikeres munkához, innentől kezdve csak rajtunk, a mi munkánkon múlik, hogy sikeres lesz-e a labdarúgás – tette hozzá Georges Leekens.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS