Gerzsenyi István és Provics Gergő is a négy között Szarajevóban

Tökéletes versenynappal zárt a magyar csapat a Musztafa Hajrulahovics nemzetközi tornán, Szarajevóban. Bosznia és Hercegovina fővárosában Gerzsenyi István, és Provics Gergő is győzelemmel nyitott, így mindketten a legjobb négy közé jutottak. Az első napon Virbán Gábor, és Fodor Milán hozta a magyar győzelmeket, így összesen hét magyar versenyző lesz érdekelt a harmadik versenynapon.  

Gerzsenyi Istvánnak egy rutinos osztrák ökölvívó ellen mérkőzött, Esad Avdic ismerősünk, nemcsak edzőtáborokból, de korábbi versenyekről is. Gerzsenyi még csak 21 esztendős, de már a jereváni Európa-bajnokságon is megmutatta, hogy van benne kurázsi, bátran beleáll a harcokba. Egyhangú pontozással jutott be a legjobb négy közé, ahol az Oroyovwe Isaac ellen győztes szlovák Ladislav Horvath vár rá.

Provics Gergő a felnőtt csapat újonca Szarajevóban, 2020-ban még az ifjúsági magyar bajnokságon szerzett aranyérmet, miután a kick-boksz és a K1 mellett az ökölvívást helyezte egyre inkább az előtérbe. Tehetségünk hazai ökölvívó ellen lépett ringbe, Vuk Micsics ellen azonban maradandót alkotott, mindhárom menetet elhozta, csak közben sérülést szenvedett, így a harmadik napon nem bokszolhat győzelme ellenére.

A magyar csapatot kilenc ökölvívó, Bertók Róbert szövetségi kapitány, valamint ifjabb Gedó György és Vörös Péter edzők alkotják. A szarajevói Musztafa Hajrulahovics emlékverseny ezúttal négynapos, a döntőkre majd szeptember 24-én kerül sor.

„71 kg Gerzsenyi István vs. Esad Avdic (AUT)

Gerzsenyi a négy közé mérkőzött osztrák ellenfelével. Egy viszonylag szoros meccsen nyert Pisti, ahol az első menetet az osztráknak adták a pontozók. Nálam azt a menetet is elhozta. Szép találatokat vitt be István, a balhorgokkal, és időnként a jobb csapottakkal is. A győzelme nem volt kérdéses, de a következő mérkőzésre fegyelmezettebb, és folyamatosabb bunyóra lesz szükség.

75 kg Provics Gergő vs. Vuk Micsics (BIH)

Gergő hazai versenyző ellen győzött az éremért. Határozott kezdést kértem tőle, amit be is tartott. Ezzel már az elején elbizonytalanította az ellenfelét, aki a Gergő által ütött balegyenesekkel nem tudott mit kezdeni.  Bátran, de feleslegesen vállalta a közelharcot is. Sajnos a második menet végén csúnyán kirepedt a jobb szemöldöke egy fejelést követően. A vérzést sikerült elállítanunk a harmadik menetre, de a holnapi napon nem engedem őt ringbe lépni ezzel  a sérüléssel. Amit vártam, és kértem tőle, azt nagyrészt végre tudta hajtani, ami szép teljesítmény egy nemzetközi szinten újonc felnőtt versenyzőtől. Gergő jó képességű és jó ütemérzékkel rendelkezik, illetve letisztult stílust képvisel. Azt gondolom, hogy idővel majd még sokkal hatékonyabban tudja a kontra bunyóját érvényesíteni ilyen mérkőzéseken. Stabil tagja lehet a felnőtt válogatott keretnek.

Holnap nagyon sűrű programunk lesz. Bízom a srácok további sikerében,” nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány az első versenynapról.

A Musztafa Hajrulahovics Torna második napi eredményei

71kg: Gerzsenyi István – Esad Avdic (osztrák) 3:0

75kg: Provics Gergő – Vuk Micsics (bosnyák) 3:0

A Musztafa Hajrulahovics Torna harmadik napi párosításai

51kg: Virbán Martin – Jakub Slominski (lengyel)

54kg: Bernáth Attila – Virbán Gábor

67kg: Fodor Milán – Filip Wachala (lengyel)

71kg: Gerzsenyi István – Ladislav Horvath (szlovák)

75kg: Provics Gergő – Leo Cvitanovics (bosnyák)

92kg: Baracsi Dániel – Alexander Okafor (német)

Tags: