Giampaolo szerint nem a felállás nyeri a meccseket

A Torino elleni vereséget követően a Milan a San Siróban lép pályára a Serie A 6. fordulójában. A Rossoneri ma este a Fiorentina csapatát látja vendégül, melynek kispadján a Milan korábbi edzője, Vincenzo Montella ül.

Marco Giampaolo a mérkőzés előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

“Minden mérkőzés komplikált, mindig meg kell izzadni. Ilyen a Serie A és minden ellenfelet tisztelni kell. A mentalitás jelenti a különbséget. Egy olyan támadó szellemű csapatra lesz szükségünk, amelyben ott van a győzni akarás.” – mondta Giampaolo.

“Torinóban hibát követtünk el azzal, hogy nem zártuk le a mérkőzést. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, amelyekkel bebiztosíthattuk volna a győzelmet. Egy bizonyos ponton elveszítettük a mérkőzés irányítását és nyomás alá helyeztük a saját védelmünket. A mérkőzés nagy részét élveztem, mert a csapat jól játszott és helyzeteket alakított ki. Ám nem sikerült a legtöbbet kihozni abból a néhány momentumból és a végén az eredmény az, ami számít. Musacchiót nem lehet hibáztatni Belotti egyenlítő találatáért, hiszen már azelőtt hibáztunk. A kapott gól a kollektíven gyenge hozzáállásnak az eredménye.”

“Az első napomtól kezdve az a cél, hogy az AC Milan focizzon, kézben tartsa és irányítsa a mérkőzéseket, továbbá nagyobb labdabirtoklása legyen, mint az ellenfélnek. Torinóban úgy tűnt a csapatnak meggyőző a hozzáállása, majd a részletek megváltoztatták a dolgokat. A Torino elleni mérkőzést megelőzően nem volt sok kapura lövésünk, de ebben jelentősen javultunk. Több helyzetet alakítottunk ki, több lövésünk volt és több labdaérintés történt az ellenfél térfelén. Mégis pontatlanok voltunk. Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk több embert előre küldeni és jobban le tudjuk fedni a területeket.”

“Változtatások a Torino elleni mérkőzéshez képest? Minden játékos állapotát külön vizsgáljuk, különböző adatok állnak a rendelkezésünkre. A meccs napján fogok dönteni. Nem szeretek sokat változtatni, mert azzal elveszítjük a kollektív referenciákat. Az, hogy 4-3-3-ban vagy 4-3-1-2-ben játszunk az nem változtat sokat, a formáció nem nyeri meg a mérkőzéseket. Allegri Juventusa gyakran változtatott formációt és mindig nyert. Végig kell menni egy úton és a végéig követni kell. Minden morgolódást és kritikát megértek. Kötelességem, hogy javítsak a csapaton. Magaménak érzem a csapatot, még akkor is, ha a világon Rossoneri rajongók milliói kötődnek a csapathoz.”

“Donnarumma? Gigio egy nagyszerű karakter. Higgadt és nyugodt. Korosztályának kiemelkedő tehetsége. Magabiztosságot senki sem adhat, ez egy összetett kérdés. A média számára minden az eredményen múlik, de a többieknek minden a folyamatról szól. Tudom, hogy hogyan gondolkodik a klub. Az edzőnek hitelesnek kell lennie, ötletekkel és tervekkel kell rendelkeznie. Ha a klub azt mutatja, hogy támogat engem, az azt jelenti, hogy azok az emberek akik ebbe be vannak vonva, komoly értékeléseket végeznek a látottakról.”

“Piatek? Kezdi újra megtalálni a megszokott helyét. Rafael Leao? Rendelkezik azokkal a jellemvonásokkal, amelyek segítségével képes megjátszani a széleket. Mindkét játékosban megvan a képesség, hogy a pályán megtalálják az üres területeket. Jó közöttük az összhang, épp úgy, mint más játékosok között. Theo Hernández lelkes és kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik. Vállalkozó szellemű játékos, de ezt a megfelelő módon kell kezelni. Eddig a sérülése miatt nem játszott, de nagyszerű játékos lesz belőle. Paquetá? A napokban már a csapattal edzett, nincsenek izomproblémái és jól érzi magát. Calhanoglu? Ő egy erős játékos. Tudja, hogy hogyan kell játszani a focit és lelkes. Tetszett, amit Torinóban láttam tőle. Az új játékosok nagy lelkesedést mutatnak, de még teljes mértékben be kell illeszkedniük. Még rengeteg munka van hátra, ideértve a speciális edzéseket is. Azok a játékosok, akik kevesebbet játszanak nem elégedettek, de mindenki nagy profizmussal rendelkezik.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS