Giggs utolérte Bobby Charltont

ryan_giggs.jpg

Góllal – manchesteri pályafutása 144. találatával – ünnepelte nem mindennapi rekordját Ryan Giggs, a United walesi kiválósága: a szélső 758. alkalommal szerepelt a Vörös Ördögök színeiben a vasárnap esti, Wigan elleni bajnokin, s ezzel a meccsszámot illetően beérte Bobby Charltont, az angol futballklub élő legendáját.

Giggs a másodi MU-találatot szerezte, s ezzel biztosította be a győzelmet, egyszersminsd a sikerrel járó bajnoki elsőséget is, hiszen a 3 pont begyűjtésével vált véglegessé, hogy a Manchester United megvédte angol bajnoki címét.
   
Charlton, aki 35 (!) év alatt jutott el a 758. mérkőzéséig, elsőként gratulált Giggsnek.
   
"Ryan kiváló labdarúgó, nagyszerű ember, remek sportoló és senki sem szolgált rá jobban, hogy beállítsa a rekordomat, mint ő."
   
Giggs biztos, hogy az "egyenlítés" után meg is előzi nagy elődjét, már csak azért is, mert bírja az MU skót mesterének, Sir Alex Fergusonnak az ígéretét, hogy mindenképpen pályára küldi őt a május 21-i, moszkvai Bajnokok Ligája-döntőben a Chelsea ellen. S nyilván az még nem az utolsó fellépése lesz az MU színeiben a 34 éves játékosnak.

MTI