Giroud ajánlatot kapott a Premier League-ből

A Premier League-ben szereplő Everton az átigazolási időszak utolsó napjaiban bepróbálkozott a Milan támadójánál, Olivier Giroud-nál, azonban nem járt sikerrel.

A világbajnok csatár aktuális szerződése a szezon végéig szól a Milannal és előrehaladott tárgyalások folynak a hosszabbításról, miközben nem akármilyen ajánlatot kapott Angliából.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia transzferguruja arról számolt be, hogy az Everton ajánlattal kereste meg Giroud-t a januári átigazolási időszak hajrájában és rendkívül jövedelmező szerződéssel próbálta visszacsábítani a Premier League-be, tette mindezt eredménytelenül.

Január 30-án, hétfőn az Everton megkísérelte Giroud szerződtetését. A liverpooli együttes egy 2023 nyaráig szóló kontraktust kínált a 36 éves csatárnak plusz egy év hosszabbítási lehetőséggel és szezononkénti nettó 8,4 millió fontos fizetéssel, ami 9,5 millió eurós bérnek felel meg – közölte Di Marzio. Ez közel háromszorosa annak, amennyit a francia csatár jelenleg keres Milánóban (évi 3,5 millió euró + bónuszok).

Giroud egyértelműen visszautasította a 19. helyen álló Everton ajánlatát és úgy döntött, hogy marad a Milanban.

A piros-feketék szintén nemleges választ adtak az angolok megkeresésére. A Milan álláspontja világos volt: nem hajlandóak megválni Giroud-tól, aki kulcsember a pályán és az öltözőben, ráadásul folyamatban van a szerződésének meghosszabbítása is.