Giroud nyíltan beszélt a jövőjéről és a Milanról

Olivier Giroud, a csapat világbajnok csatára a Canal mikrofonjainak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy a Milanban szeretné befejezni a pályafutását, valamint kitért a céljaira és a francia válogatottra is.

A 36 esztendős csatár tavaly nyáron érkezett a Chelsea együttesétől mindössze 1 millió eurós átigazolási áron és azóta 62 tétmeccsen 23 alkalommal volt eredményes illetve 10 gólpasszt osztott ki. Az előző idényben oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Milan 11 év után olasz bajnok lett.

Giroud-nak a szezon végén lejár a szerződése a Milannal és a klub vezetősége már megtette az első lépéseket a hosszabbítás érdekében. A francia csatár elismerte, hogy néhány év múlva lehetőség szerint a Rossoneriből szeretne visszavonulni.

“Szeretném meghosszabbítani a szerződésemet a Milannal. A Scudetto megnyerésével sikerült belopnom magam a Rossoneri szurkolók szívébe. Folyamatban vannak a megbeszélések a klubbal a hosszabbításról és ha lesz lehetőségem magas szinten befejezni a pályafutásomat a Milanban, akkor meg fogom tenni. Alternatív lehetőségként választhatok egy egzotikus úticélt, például mindig is kedveltem az amerikai bajnokságot.” – mondta Giroud.

“Az a célom, hogy továbbra is gólokat szerezzek és trófeákat nyerjek Milan-mezben.”

A világbajnok játékost a francia válogatottról is kérdezték, azonban elmondása szerint még nem döntötte el, hogy visszavonul-e a nemzeti csapattól vagy folytatja a játékot.

“Ami Franciaországot illeti: még nem tudom. Gondolkozom rajta.” – tette hozzá.