Golovin Vlagyimir: A skandináv női kézilabdázók mindenben előttünk járnak

Ljubljanában a magyar női kézilabda-válogatott 30–25-ös vereséget szenvedett Svédországtól az Európa-bajnokságon, ezzel eldőlt, hogy a 11. vagy a 12. helyen végez. A mérkőzés után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány értékelte a látottakat.

Golovin Vlagyimir (fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

– Az első félidőben egyből elmentek a svédek 4–1-re, onnan még fordítottunk, de utána bármikor is felzárkóztunk, nem volt meg a szükséges plusz, hogy utolérjük őket. Mi lehetett ennek az oka?
– A labdaeladásaink és a visszarendeződésünk meghatározóak voltak – válaszolta a mérkőzés után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a magyar újságírók gyűrűjében. – Gyorsan és rendezetten kellett volna visszafutnunk, ehhez képest nem voltunk elég gyorsak és össze-vissza is érkeztünk meg a kapunkhoz, a svédek pedig ezt pillanatok alatt kihasználták.

– Mennyire őrölte fel a csapatot, hogy a második játékrészben végig futni kellett az eredmény után?
– Nagyon, a végére eléggé elfogyott a levegőnk. Se előre, se hátra nem volt meg a sebességünk. Összesen tizenhárom megállító faultonk volt, míg a svédek folyamatosan szétvertek minket. A játékosaik jóval nehezebbek, így minden ütközés sokat kivett belőlünk. Futásban talán még tudtuk volna tartani az iramot, de nem könnyű, amikor közben folyamatosan ütköznek veled. Megbeszéltük, hogy fault előtt még próbáljuk tovább tenni a labdát, de fáradt állapotban már nem volt meg a ritmus, hogy szabaduljunk tőlük.

– Ahogy ígérte, most már az első félidőben is többet cserélt. A padról érkező játékosok mennyiben tudtak hozzátenni a játékunkhoz?
– Debreczeni-Klivinyi Kinga már mérkőzések óta hozzátesz a játékunkhoz, míg Albek Anna például a védekezésünkhöz tett hozzá az első félidőben, mikor beállt, nem volt vele gondja. Amikor az első meccsen esélyt adtam a cseréknek, nem nagyon éltek vele. A következőn, amikor a dánokkal játszottunk, nem kaptak lehetőséget, most pedig amikor pályára kerültek, óriási teher alatt voltak. Hiába akarunk nagyon ilyen szintű csapatok ellen, még nagyon sokat kell tapasztalni, hogy ezeken a mérkőzéseken jól tudjunk játszani és akár győzni.

– Hogyan lehet motiválni a csapatot a tulajdonképpen tét nélküli szlovénok elleni meccsre?
– Nem kell a játékosokat pluszban motiválni. El sem tudják képzelni, hogyan álltak hozzá az elmúlt három mérkőzéshez. Az akarattal semmi probléma, a gondokat máshol kell keresni. És bár tudjuk, hogy nem tudunk már előrelépni, biztos hajtani fogunk a győzelemért.

– Már biztos, hogy a tizenegyedik vagy a tizenkettedik helyen végzünk. Ezzel kapcsolatban mi az első gondolata?
– Nem örülök neki. Az egész a horvátok elleni meccsen ment el. Biztos vagyok benne, hogy ha ott kicsit szerencsésebbek vagyunk, és felszabadultabban tudunk játszani, akkor más eredmény születik. Egyértelmű, hogy a három skandináv válogatott előrébb tart, mint mi, nemcsak kilogrammban és tudásban, mindenben. Nekünk az a célunk hosszú távon, hogy felzárkózzunk hozzájuk, de ehhez sokat kell tapasztalni és tanulni.

(nemzetisport.hu)

Post Views: 1