Gór-Nagy Miklós: a riói olimpián vízilabda-válogatottunk visszakerülhet méltó helyére

Gór-Nagy Miklós úgy érzi, a riói olimpián vízilabda-válogatottunk visszakerülhet méltó helyére. A vívó Márton Anna világbajnoki bronzérme óta kivívta a tiszteletet a felnőttek mezőnyében is. Kozma Dominik egy műtét után a villanykapcsolót sem tudta lekapcsolni, azóta megúszta a szintet és éremért utazik az olimpiára. A Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálat sok mindenben segíti olimpikonjainkat…

Minderről bővebben az Út Rióba következő adásában az M4 Sporton láthatnak-hallhatnak június 20-án, 8 óra 30 perctől.

Gór-Nagy Miklós először 2005-ben mutatkozott be a vízilabda válogatottban. Ez akkoriban különösen nagy szó volt, hiszen az “aranycsapat” tagjai közé bekerülni nem volt egyszerű. Az elmúlt 10 évben jó néhány nemzetközi versenyen részt vehetett, a Világliga és Európa-bajnoki ezüstérmek után 2013-ban világbajnoki aranyérmet is nyert a válogatottal. Az olimpia viszont eddig kimaradt az életéből. Most azonban reméli, hogy 33 évesen újoncként debütálhat ott is. 

Az elmúlt időszakban Márton Annát leginkább külföldön találhattuk meg. Nem csak a kvalifikációs versenyek szólították őt el hazánkból, hanem az edzőpartnerek is. Annáról azt mondják edzői, hogy egy nagyon szemtelen vívó, akiben benne van a csibészség és a ravaszságban is. Kilenc éve kezdett el vívni, jelenleg az egyik legtehetségesebb sportolója a kardvívásnak. Juniorban és kadettben is megnyerte az Európa-bajnokságot. Idén ráadásul legyőzte a kétszeres olimpiai bajnokot és lett bronzérmes a világbajnokságon. Két éves menetelés vége felé már gyakorlatilag biztos volt, a szöuli GP-n, pedig be is igazolódott, hogy Anna kijutott a riói olimpiára. 

Tavaly a Budapest bajnokságon érezte először Kozma Dominik azt, hogy valami nincs rendben a vállával. Fájdalmai olyannyira felerősödtek, hogy az Európa-bajnoki bronzérmes úszónk hosszú pihenőre kényszerült. Dominik régen sprinter volt, ma már az egyik legjobb 200-as úszó. Ennek a távnak a taktikája pedig teljesen más, mint a rövid távé. Ő nagyon gyorsan be tud kezdeni. Az áprilisi országos bajnokságra tudta olyannyira visszahozni magát, hogy ott megúszta a riói szintet, Jobb időt szeretett volna tempózni, ráadásul egy fontos hibájára is ráeszmélt. A még csak 25 éves tehetséges úszó eltökélt szándéka, hogy egyszer olimpiát nyerjen.

 A magazin betekintést ad a Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálat munkájába is.

(utrioba.hu, MTI/Kovács Tamás)

Forrás: www.mob.hu – RSS