Görög csapat edzője lett a török legenda – HIVATALOS

A görög bajnokságban (Szuperliga) a második helyen álló Panathinaikosz váratlanul edzőváltásra szánta el magát…

(Photo by Rasid Necati Aslim/Anadolu Agency via Getty Images)

A Panathinaikosz a keddi napon jelentette be, hogy menesztette a vezetőedző posztjáról Ivan Jovanovicsot, akinek utódja a török Fatih Terim lett.

A 70 éves török edzőfejedelem eddigi edzői pályafutása során több ízben volt a Galatasaray edzője és a török válogatott szövetségi kapitánya. Terim 1996 és 2000, 2002 és 2004,  2011 és 2013, valamint 2017 és 2022 között irányította az isztambuli klubot, ahonnan legutóbb 2022 januárjában menesztették, azóta nem is vállalt munkát. Számtalan török bajnoki cím mellett a legnagyobb nemzetközi sikere a 2000-es UEFA-kupa megnyerése volt a Galatával.

Menet közben több alkalommal irányította a török nemzeti csapatot, mellyel 2008-ban egészen Európa-bajnoki elődöntőig menetelt.

Terim a hazáján kívül utoljára a 2000-es évek elején tevékenykedett, amikor egy rövid kirándulást tett Olaszországban, a Fiorentina és az AC Milan edzője volt.

A görög bajnokság második helyén álló Pana magyar légiósa, Kleinheisler László hónapok óta mellőzve volt menesztett edzője által. A legfrissebb hírek szerint a horvát Hajduk Split csapatához készül igazolni, de az edzőváltás akár változást is hozhat számára.

fociclub

A Görög csapat edzője lett a török legenda – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.