Göteborg: Kiss László elégedett

Verraszto_Evelyn.jpgSzépen termeltek a Verrasztó-testvérek a göteborgi nemzetközi úszóverseny zárónapján, és Bodor Richárd is kitett magáért, így újabb érmekkel bővült a magyar csapat kollekciója.

Verrasztó Evelyn szombaton háromszor nyert, vasárnap 100 háton is ő lett a legjobb, 400 gyorson pedig másodikként zárt. Bátyja, Dávid három számban volt érdekelt és háromféle éremmel tudta le ezeket: a 200 Verraszto_David.jpgvegyest nyerte meg, 200 gyorson második lett, 200 háton pedig harmadik.

A melbourne-i vb-kiküldetésért még harcoló Bodor Richárd szombati két sikere után a harmadik mellúszószámban is diadalmaskodott – ezúttal 100-on -, így megnövelte esélyeit a csapatba kerülésre. A betegséggel bajlódó Boulsevicz Beatrix helyett kiutazó Lipcsei Krisztina 200 pillangón bronzérmesként végzett.

"A kemény munka fázisában érték el ezt az eredményt a gyerekek, amelyek bizakodásra adnak okot – értékelte az úszók teljesítményét Kiss László szövetségi kapitány a mob.hu-nak. – Különösen Evelyn produkciója emelkedik ki: az, hogy szombaton három számban nyert húszpercenként úszva, ráadásul kétszáz gyorson nem csupán csúcsot úszott, de legyőzte az olimpiai bajnok román Potecet, igazán parádés. Kétszáz háton és vegyesen is nagyon jól úszott, de a többieket is dicséret illeti. Érdemes volt elmenni Göteborgba, mindannyian igazolták, hogy jó úton haladnak."

A göteborgi viadalt egyébként a szervezők olimpiai "formában" rendezték, azaz a döntőkre délelőtt került sor, míg az előfutamok a megelőző nap délutánján.