Grosjean: Katasztrófa a fordított rajtrács

F1

2016. február 24. szerda, 08:55

Szerző: Gellérfi Gergő; Fotó: Haas, Nyitókép: DPPI

A szurkolók nagyobb hányada egy friss kimutatás szerint ellenzi a fordított rajtrács koncepciójának bevezetését az F1-ben, ami ellen most egy versenyző is kikelt a francia Romain Grosjean személyében.

A technikai szabályzat 2017-re tervezett átalakítása mellett a Formula-1 sportszabályzata is változásokon esik át – ezek egyikéről, az időmérő drasztikus megreformálásáról már döntöttek is a csapatvezetők keddi genfi ülésén.

grosjean_barcteszt_cs

Emellett, ahogy már oly sokszor, a fordított rajtrács koncepciója is felmerült, annak érdekében, hogy a versenyek a lehető legkiszámíthatatlanabbá váljanak, ám ezzel kapcsolatban rengeteg az ellenérzés a pilótákban és a szurkolókban egyaránt. Egy lehetséges elképzelés szerint a versenyzők az időmérő edzésre is pontokat kapnának, ezzel motiválnák őket arra, hogy ne a fordított rajtrács első helyét jelentő tizedik pozíciót vegyék célba.

Az elképzelésről megkérdezték a jelenleg a Haasszal Barcelonában tesztelő Romain Grosjeant, aki határozott választ adott: „Katasztrófa, már próbáltam a GP2-ben. A Formula-1-ben az emberek külön időmérő edzést és külön futamot akarnak látni, azt, ahogy gladiátorok csapnak össze egymással a világ legjobb autóinak volánja mögött, ahogy a legjobb pilóták fáradtan és kimerülten érnek célba, miután száz százalékot adtak ki magukból.”

„A rajongók szeretik a jelenlegi formátumot, és ez szerintem is jó így. Inkább arról szeretnénk gondoskodni, hogy fizikailag megterhelő legyen az autók vezetése, így a versenyek végére hibákat is láthassunk majd.”

Forrás: www.formula.hu – RSS