Grosjean önbizalma a „béka segge alatt” van

F1

2016. szeptember 17. szombat, 20:06

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: DPPI

Meglehetősen csalódottan nyilatkozott az F1-es Szingapúri Nagydíj időmérőjét követően a Haas francia pilótája, aki két nap alatt második balesetét szenvedte el a szűk utcai aszfaltcsíkon.

Versenyek óta feltűnő, hogy Romain Grosjean igencsak frusztrált a Haas folyamatos műszaki nehézségei miatt: a francia pilóta számos alkalommal meglehetősen ingerülten nyilatkozik meg a csapatrádióban már a szabadedzések folyamán is. A gyötrődését csak tetézi, hogy pénteken és szombaton is megpördült és a falnak ütközött, ami saját elmondása szerint egyáltalán nem jellemző rá. Grosjean ugyanakkor nem tudja megmondani, pontosan mi okozza a problémákat:

grosjean-szingapur-dppi

„Nem tudom, mi történik, hogy őszinte legyek” – idézi a versenyző szavait az F1i.com szakoldal. „Tegnap is problémáink voltak, folyamatosan szenvedtünk. Megpörögtem és ütköztem, s ma ugyanez lett a vége. Ez nem az én stílusom, hogy két nap alatt kétszer balesetezzek. Valami nagyon nincs rendjén, szóval ezt ki kell elemeznünk. Folyamatosan megpróbáljuk megoldani a problémákat. Összességében is egy őrült hétvége ez.”

„Az önbizalmam a béka segge alatt! Közelít a nullához…” – folytatta kifakadását Grosjean. „Ha egyszer nagy tempónál forogsz meg, majd pedig féktávon is, mégis hogyan szerezz önbizalmat? Meg kell vizsgálnunk az adatokat, ellenőriznünk az autót az ütközés után, aztán a futamon remélhetőleg jól sikerülnek az első körök, és arra majd építkezhetek. Nyilvánvaló, hogy nem fogok támadni az első körökben.”

Grosjean azt ugyanakkor kizárta, hogy magával a Haas VF-16-osának karosszériájával lennének problémák: elmondása szerint ugyan az év elején adódtak még gondok, most azonban teljesen véletlenszerűen változik, hogy az egyes kanyarokban jól működik-e az autó vagy sem. „Nem mindig ugyanott jelentkeznek ugyanazok a problémák” – magyarázta a francia.

FRISSÍTVE: Grosjean autójában váltót kell cserélni az időmérőn történt ütközés miatt, így az ezért járó öthelyes rajtbüntetése után a 15. helyett a 20. pozícióból vághat majd neki a vasárnapi versenynek.

Forrás: www.formula.hu – RSS