Gulyás Michelle még két olimpián is favorit lehet

Úgy lett volna igazán szép és kerek az öttusázó Gulyás Michelle 2021-es versenyévada, ha azt nem az olimpiai 12. hellyel zárja, de még arra is azt mondhatja, hogy ami rajta múlt, azt megtette.

Gulyás Michelle

Az UTE büszkesége világbajnoki és világkupa harmadik helyezettként készült az olimpiára, ahol sokan titkos favoritként számoltak vele. A lovaglás, helyesebben a pechesen neki sorsolt ló azonban keresztül húzta e reményeket. Kicsit is jobban együttműködő hátassal alighanem az első hat között végez, de ezen már nem lehet változtatni.

– Nem én jártam a legrosszabbul a lovaglásban, de ez akkor sem vigasztalt és ma sem nyugtat meg.

Büszke vagyok viszont arra, hogy nem estem pánikba, észnél voltam és legalább sikerült végig erőszakolni a lovat a pályán.

Az akkor készült felvételeket többször is megnéztem, a lovasedzőmmel és a pszichológusommal is újraértékeltük a történteket, és végül arra jutottunk, hogy több tapasztalattal, az ilyen esetekhez szükséges versenyrutinnal felvérteződve talán jobb és gyorsabb döntéseket is hozhattam volna – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Gulyás Michelle.

A Tokióban történtek ellenére is sportpályafutása messze eddigi legjobb évét záró öttusázónő a napokban még csak a 21. születésnapját ünnepelte, így nem csupán 2024-ben Párizsban, hanem 2028-ban Los Angelesben is az olimpia egyik favoritja lehet. Nemcsak a kora, hanem az öttusaversenyek megváltozó lebonyolítása miatt is, ahogy arról Tibolya Péter, az UTE szakosztály-igazgatója beszélt.

– A legkevésbé a sportág nagy öregjei örülnek annak, hogy az éremcsatát tokkal-vonóval 90 percbe, azaz egy hosszabbítás nélküli focimérkőzés időkeretébe szorítják be, amiből az is következik, hogy az egyes számok közötti rövidke 10-15 perc nem az összpontosításról, hanem az átöltözésről fog szólni. Ezt a tempót várhatóan csak a fizikailag tökéletesen felkészült, gyorsan regenerálódó fiatal versenyzők tudják majd követni. Olyanok, amilyen Gulyás Michelle, aki már Tokióban is jelesre vizsgázott a fizikai számokban, az úszásban és a futásban is – hangsúlyozta Tibolya Péter.

Gulyás Michelle az olimpia után nem pihent, legalábbis nem úgy, ahogy gondolnánk. 

– Feltöltődést és feladatot is jelentett számomra az elmúlt két hónap, amiből az elsőt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bűnügyi szakirányon tanuló hallgatójaként a XI. kerületi rendőrkapitányság vizsgálati osztályán szakmai gyakorlaton töltöttem el – folytatta Gulyás Michelle. – Nagyon sokat tanultam a mentoromtól, izgalmas helyzetekbe is kerültem, a gyakorlat még jobban megszerettette velem az egyetememet és a választott szakmámat.

Sokan meglepetéssel fogadták, hogy nyomozónak készülök, amire csak azt tudom mondani, hogy az az út, amit most járok be, sok fiatal számára csillanthat fel lehetőséget, és arra is rávilágíthat, hogy még egy sikeres sportolónak is időben fel kell készülnie a visszavonulása utáni életére.

Ez persze még csak a jövő. Gulyás Michelle egyelőre elsősorban arra készül, hogy öttusázóként érjen el minél szebb eredményeket. Előtte a pálya.

(SzPress Hírszolgálat)

Post Views: 30