Gyömbéres eperleves – Egészségséf

A gyümölcsöket mi általában hagyományos gyümölcslevesnek, vagy krémlevesnek ismerjük. Ez egy kicsit a kettőnek a keveréke, de most nem használunk sem tejet, sem tejszínt.

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Hozzávalók:

  • ½ kg eper
  • 1 dl édes fehérbor
  • 1,5 dl víz
  • ½ teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • ½ evőkanál barnacukor

Az epret megmossuk és ¼ részét félretesszük. A vizet, a bort, a cukrot és a gyömbért összeforraljuk és félretesszük hűlni. Az eper többi részét összeturmixoljuk. Amikor a szirup langyosra hűlt, leszűrjük, hogy a gyömbér ne ússzon a tetején, majd belekeverjük az epret, és hűtőben tovább hűtjük. Tálalás előtt a félretett epreket negyedeljük, ezzel díszítjük. Vanília fagyival tálalhatjuk.

Gyömbéres eperleves - Egészségséf

Tipp! Természetesen, aki a tejszínes változatot jobban szereti, az visszateheti a tűzre a levest és belekeverhet 1 dl tejszínt. Ennél a levesnél érdemesebb habtejszínt használni.

Jó tudni! A gyömbér és az eper nagyon finom együtt. Ám aki mégsem kedveli a gyömbér ízét, az használjon helyette fahéjat. Az eljárás megegyezik.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Eper

Barnacukor

Fehérbor

Energia

32 kcal

377 kcal

82 kcal

Fehérje

0,6 g

0 g

0 g

Zsír

0,3 g

0 g

0 g

Szénhidrát

7,6 g

97 g

2,6 g

Kapcsolódó gyógynövények

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS