Itt van a grillszezon. Ilyenkor mindenki vágyik már a szabadba, a grillen sült ételek semmihez sem fogható ízére. A grillezésnek is vannak alapvető szabályai, amiket érdemes betartani. jó tudni, mit meddig érdemes pácolni, és miben. Nézzük most a csirkét.
Elkészítési idő: 5 perc + pácolás, sütés
Hozzávalók:
- 4 db filézett csirkemell
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 4 evőkanál szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
A csirkemelleket grillezésnél nem érdemes túl vékonyra vágni, mert hamar kiszáradhat. Parázson sütve, lassabban sütjük, hogy átsüljön, de ne égjen meg. Nem sózzuk meg a húst, és a pácba sem teszünk sőt, mert az kivonja belőle a vizet, ezáltal is szárazabb lesz. A páchoz a szójaszósz, olívaolajat, gyömbért, fokhagymát összekeverjük, a hússzeleteket megforgatjuk benne, hogy minden oldalról érje a pác, és lezárható üvegedénybe tesszük. A fennmaradt páclevet ráöntjük. Egy éjszakát áll a hűtőben. Sütés előtt kivesszük, a gyömbért késsel lehúzogatjuk róla, és így tesszük a grillre. Sütés közben sózhatjuk meg. Friss salátával a legfinomabb.
Tipp! Egy kis balzsamecetet, mézet is tehetünk hozzá, még finomabb lesz.
Jó tudni! A pácokat mindig üveg, vagy porcelán edénybe kell elkészíteni.
Szuper tippek az egészségesebb grillezéshez!
Tápérték (100 g)
Csirkemell |
Olívaolaj |
Szójaszósz |
Friss gyömbérgyökér |
|
Energia |
114 kcal |
902 kcal |
66 kcal |
80 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
0 g |
10,5 g |
1,8 g |
Zsír |
2,6 g |
100 g |
0,1 g |
0,7 g |
Szénhidrát |
0 g |
0 g |
5,5 g |
17,7 g |