Gyömbéres grillezett csirkemell – Egészségséf

Itt van a grillszezon. Ilyenkor mindenki vágyik már a szabadba, a grillen sült ételek semmihez sem fogható ízére. A grillezésnek is vannak alapvető szabályai, amiket érdemes betartani. jó tudni, mit meddig érdemes pácolni, és miben. Nézzük most a csirkét.

Elkészítési idő: 5 perc + pácolás, sütés

Hozzávalók:

  • 4 db filézett csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva

Gyömbéres grillezett csirkemell - Egészségséf

A csirkemelleket grillezésnél nem érdemes túl vékonyra vágni, mert hamar kiszáradhat. Parázson sütve, lassabban sütjük, hogy átsüljön, de ne égjen meg. Nem sózzuk meg a húst, és a pácba sem teszünk sőt, mert az kivonja belőle a vizet, ezáltal is szárazabb lesz. A páchoz a szójaszósz, olívaolajat, gyömbért, fokhagymát összekeverjük, a hússzeleteket megforgatjuk benne, hogy minden oldalról érje a pác, és lezárható üvegedénybe tesszük. A fennmaradt páclevet ráöntjük. Egy éjszakát áll a hűtőben. Sütés előtt kivesszük, a gyömbért késsel lehúzogatjuk róla, és így tesszük a grillre. Sütés közben sózhatjuk meg. Friss salátával a legfinomabb.

Tipp! Egy kis balzsamecetet, mézet is tehetünk hozzá, még finomabb lesz.

Jó tudni! A pácokat mindig üveg, vagy porcelán edénybe kell elkészíteni.

Szuper tippek az egészségesebb grillezéshez!

Tápérték (100 g)

Csirkemell

Olívaolaj

Szójaszósz

Friss gyömbérgyökér

Energia

114 kcal

902 kcal

66 kcal

80 kcal

Fehérje

21,2 g

0 g

10,5 g

1,8 g

Zsír

2,6 g

100 g

0,1 g

0,7 g

Szénhidrát

0 g

0 g

5,5 g

17,7 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS