Győzelem Szlovákia ellen

Gyozelem_Szlovakia_ellen.jpgAz Eb-selejtezőkre készülő U19-es válogatottunk hétfőn 2-1-re legyőzte Szlovákia korosztályos együttesét. A két csapat szerdán a szlovákiai Salában ismét összecsap.

Hátrányból győzött a csapat

Magyar szempontból szerencsétlenül kezdődött a mérkőzés: a 8. percben Martin Marosi révén a vendégek szerezték meg a vezetést. Somodi Bence kapus és a védők egymásra vártak, s a szemfüles szlovákiai támadó 15 méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1). Válogatottunk jó ideig nem találta az erőszakosan, kellemetlen stílusban futballozó szlovákok játékának ellenszerét, ám még a szünet előtt egyenlített. Egy szép baloldali akció végén Farkas Balázs ugratta ki a balösszekötő helyén felfutó Vadnai Dánielt, aki 8 méterről pontosan a kapu bal alsó sarkába vágta a labdát (1-1).

A korosztályos csapat vezetését is ellátó Várhidi Péter szövetségi kapitány a szünetben változtatott csapatán, ettől függetlenül a játék képe nem módosult jelentősen, továbbra is a pálya középső területén, s nem a kapuk előtt zajlott a küzdelem. A mindent eldöntő találatot végül a győzelmet jobban akaró magyar együttes szerezte meg. Farkas Balázs, a Dinamo Kiev támadója remek kiugratás után a 77. percben ballal a kapus lába között a háló bal sarkába vágta a labdát (2-1).

– A csapat ilyen összetételben hosszú szünet után játszott újra, és ez meg is mutatkozott teljesítményünkön, főleg az első félidőben – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Várhidi Péter szövetségi edző. – Az elszántság, az akarat valamennyi fiatalban megvolt, ám eleinte görcsös volt a játék. A második félidőben, amikor lényegesen egyszerűbb, higgadtabb megoldásokat választottunk, sokkal eredményesebb futballt mutattunk be.

Az U19-es csapat összeállítása:
Somodi Bence – Úr László (Nagy József a 46. percben), Pintér Ádám, Sipos Tamás, Vadnai Dániel – Gyömbér Gábor (Dlusztos András a 79. percben), Vass Ádám, Filkor Attila (Nagy Sándor a 90. percben) – Stieber Zoltán (Szatmári Lóránt az 54. percben) – Farkas Balázs, Német Krisztián
Gólszerző: Vadnai Dániel a 42., Farkas Balázs a 77., illetve Martin Marosi a 8. percben

A két csapat kedden, Szlovákiában ismét összeméri erejét.

Szlovákia – Magyarország
Április 24., kedd, 11.00, Sala (Szlovákia)

www.mlsz.hu