Győzelemre vereség

A skótok elleni kiütéses sikere után a csehektől vereséget szenvedett az U17-es labdarúgó válogatott a Telki Kupán. A szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre hangoló együttes utolsó harminc percével elégedett volt Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Majer Dániel Fölényes győzelem után 2-0-s vereség következett a Telki Kupán szereplő U17-es válogatottnak. A továbbra is a felkészülést és nem az eredményességet előtérbe helyező gárda a skótok után a csehekkel már nem bírt, de a mérkőzés végére legalább sikerült feljavulnia.

A végén már jól ment Forrás: mlsz.hu

A végén már jól ment  •  Forrás: mlsz.hu

Több helyen is változtatott kezdőcsapatán a skótok elleni találkozóhoz képest Szélesi Zoltán szövetségi edző, a védelemben Győri Olivér helyén Ujvárosi Ádám kezdett, középpályán Csonka Andrást Lipóth Andrást váltotta. A támadók között teljes volt a sorcsere, Csoboth Kevin, Kiss Tamás, Winkler András és Tóth Zoltán egyaránt kezdőként bizonyíthatott. A kapuban Kovács Péter váltotta Ásványi Balázst.

A magyar csapat fölényben kezdte a találkozót, ez azonban mindössze a labdabirtoklásban mutatkozott meg. A csehek türelmesen vártak a lehetőségre, a 11. percben Vojtech Silhan révén pedig már az elsőt kihasználták. A cseh támadó kicsit a magyar védők ügyetlenkedésének is köszönhetően, közelről lőtt a hálóba. A 19. percben ismét a magyar együttes hibáját kihasználva szerzett gólt a vendégcsapat, ezúttal labdavesztést követő támadás végén Pavel Hezoucky lőtt a léc alá.

A szünetig nem változott az állás, bár könnyen változhatott volna, de nem a mi javunkra. Jött is a négyes csere a félidőben, Tímári Norman, Bidzilya Anton, Győri Olivér és Csonka András érkezett. Az első nagy magyar lehetőségig a 67. percig kellett várni (a csehek közben két ziccert is kihagytak), Bencze Márk lövését a kapus védte. Két perccel később Bidzilya próbálkozását kellett hárítania, a hajrában pedig szintén a csereként beálló támadó veszélyeztetett. Hiába rohamoztak a fiataljaink, a csehek védelme állta a sarat, és maradt a 0-2.

„A sorozatterhelés miatt változtattunk a kezdőcsapaton – nyilatkozta Szélesi Zoltán a mérkőzés után. – Bátortalanul játszottunk, a hibáinkat büntette az ellenfél. A szünetben tudtunk váltani, a cserék jót tettek a játékunknak, a teljesítményünk feljavult. Sajnos, a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, de az utolsó harminc percben mutatott játékkal már elégedett voltam, minden mérkőzést így kellene kezdenünk.”

U17-ES TELKI-KUPA
Telki

2. forduló
Magyarország–Csehország 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Silhan (11.), Hezoucky (19.)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS