Gyurcsó: “Nem gondolom, hogy a jövőben érkezhetne válogatott meghívó” – az esetleges hazatéréséről is beszélt

A ciprusi AEK Larnaca 31 éves játékosa, Gyurcsó Ádám jó formában kezdte a 2022/23-as szezont: 12 mérkőzésen 4 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. A 20-szoros válogatott támadó az m4sport.hu-nak arról beszélt, hogy ennek ellenére nem számít arra, hogy Marco Rossi a közeljövőben behívja őt a magyar válogatott keretébe.

– Egyáltalán semmilyen kapcsolatban nem vagyunk. Amit látunk, a válogatottnál kialakult egy mag, amire minden körülmények között, és érthetően is támaszkodik a kapitány. Én teszem a dolgom, jól érzem magam a pályán, jól játszom, jönnek a gólok, a gólpasszok.

Nem tudom, mi kellene ehhez (a válogatott meghívóhoz – a szerk.). De nem gondolom, hogy a jövőben érkezhetne meghívó. Tényleg nagyon jól kezdtem a szezont, jól is érzem magam, azt gondolom, még mindig kevés magyar játszik az európai kupákban, de a kapitány kiválasztja a számára megfelelő játékosokat, én meg próbálom a lehető legjobban élvezni a bajnokikat és az európai kupameccseket.

– Mindig azt mondom, egy játékosnak legyen tiszta a lelkiismerete, tegye meg a lehető legtöbbet. Azt gondolom, hogy az elmúlt hetekben jó teljesítményt nyújtottam, elég sok meccs van a lábamban is, de a kapitány így döntött.

– Megvannak a játékosok, akikben ő jó ideje bízik, és azt is látni kell, hogy azért amilyen posztokon számíthatna rám, azokon sokkal fiatalabb futballisták vannak előttem. A csapat jó ideje szinte ugyanazzal a kerettel van együtt, egyértelmű, hogy nagyon nehéz bárkinek is bekerülni, vagy ha be is kerül valaki, az inkább fiatal játékos.

A MOL Fehérvár, a Hajduk Split, a Pogon Szczecin és a Puskás Akadémia korábbi játékosának szerződése a szezon végén jár le klubjánál.

Most kezdődött a szezon, még ha nem is kerestek meg hivatalosan a klubtól a hosszabbítással kapcsolatban, úgy gondolom, a teljesítményemmel erre rászolgáltam. Hogy aztán milyen irányba megy el a történet, hamarosan kiderül, szerintem a következő egy-két hónapban körvonalazódik majd, hogyan alakul a jövőm. Jól érzem magam itt, érzem, fontos játékosként számítanak rám. Tavaly nyáron volt róla szó, hogy hazatérek, de jelen pillanatban nem érzem, hogy haza kellene mennem – zárta.

Egy korszak véget érhet: Szalai Ádám bejelentheti a visszavonulását a válogatottól