„Ha szükséges, el kell törni Leao lábát”

Nagy felháborodást váltott ki Michele Criscitiello olasz televíziós szakértő válasza arra a kérdésre, hogy hogyan kellene hatástalanítani a villámgyors Rafael Leaót az ellenfél védőinek. A portugál válogatott támadó is reagált a kijelentésekre.

A SportItalia műsorában Leao teljesítménye volt a téma azok után, hogy áprilisban egészen kiváló teljesítménnyel rukkolt elő a bajnokságban illetve a Bajnokok Ligájában is. A 23 éves támadó a Napoli és a Lecce ellen is duplázott, ezáltal fontos szerepet játszott a győzelemben.

Leao a villámgyors sebességével és a kiváló cselezési képességével komoly fejtörést okoz az ellenfélnek. A stúdióban lévő szakértők az ellenszerét keresték Leaónak és azt taglalták, hogyan lehetne megállítani őt. Ekkor a SportItalia igazgatója és szakértője, Michele Criscitiello azzal viccelődött, hogy az ellenfél védőinek a szabálytalanságra kellene törekedniük és ha kell, akkor törjék el a lábát, hogy megállítsák a támadást.

„Én nem futballoztam, de a védőknek fel kellene ismerniük, hogy Leao milyen játékos. Amint megindul, szabálytalankodni kell vele szemben akár sárga lapot, piros lapot, „narancssárga lapot” érően és ha szükséges, el kell törni a lábát.” – mondta Criscitiello.

Leao a közösségi oldalán a következőképpen reagált Criscitiello felháborító szavaira:

„Nem az a probléma, hogy ki mondja, hanem az, hogy ki engedi meg nekik, hogy ilyeneket mondjanak.”

A portugál futballista a legeredményesebb szezonját futja a Serie A-ban, ugyanis 29 bajnokin 12 alkalommal volt eredményes és 7 gólpasszt osztott ki a 2022/2023-as idényben. A BL-ben is nagyon jól szerepel, hiszen 10 meccsen 1 góllal és 5 gólpasszal, továbbá remek játékkal járult hozzá a csapat elődöntőbe jutásához.