Haas: A középmezőny volt a tervünk, nem ez

F1

2016. április 11. hétfő, 08:43

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: Haas

Günther Steiner csapatfőnök sosem számított volna ilyen évkezdetre. A Haas következő céljáról és a rutintalan F1-es istálló szerelői által tanúsított remek helyzetfelismerésről is beszélt Kína előtt.

Két kiváló futamon esett túl a Formula-1 legújabb csapata, az amerikai Haas istálló: tapasztalt pilótájuknak, Romain Grosjeannak köszönhetően Ausztráliában hatodik, a Bahreini Nagydíjon ötödik helyet szereztek. Ezzel mind az egyéni, mind a konstruktőri pontversenyben az ötödik pozíciót foglalják el.

„Nem, nem hittem benne, hogy ez reálisan elérhető lenne” – mondta Günther Steiner csapatfőnök a Haas Kínai Nagydíjra szóló előzetesében. „Mindig mondtuk, hogy szeretnénk pontot szerezni. A középmezőnyben akartunk lenni, de az ötödik és hatodik hely az első két versenyünkön egészen határozottan nem volt tervbe véve. Nagyon örülünk neki.”

A csapat bizonyos céljait már jócskán túlteljesítette, Sanghajban pedig egy másik fontos elvárást akarnak kipipálni, Esteban Gutierrez ugyanis eddig még nem látta meg a kockás zászlót. „Egyik célunk két autót eljuttatni a célvonalig, mivel ez még nem sikerült nekünk. Mindig jobb akarsz lenni, számunkra pedig az a következő, hogy mindkét autónk beérjen, remélhetőleg pontokat szerezve.”

Az Ausztrál Nagydíjon Gutierrez idő előtt kiesett, míg Grosjean emlékezetes stratégiával, a piros zászlóból profitálva kiállás nélkül teljesítette versenyét: így az a különleges helyzet állt elő, hogy a Haas csak Bahreinben hajtotta végre első kerékcseréit.

„Azt mondanám, hogy a háromból kettő kiállásunk jó volt. A harmadik folyamán az egyik kerékanyával adódott problémánk. Meg kell dicsérni a szerelőt, mert amikor feltette a kereket, észlelte, hogy valami nem stimmel, ezért újra levette. Ha nem teszi ezt, az autó valószínűleg megállt volna két kanyar után a laza kerék miatt. Tehát volt egy gondunk, de sikerült megoldani, talán két másodpercbe került, ami nem számított. A szerelő és a megnyilvánulása megmentett minket egy még nagyobb hibától” – beszélt Steiner arról, hogy rutintalanságuk ellenére is jól kezeltek egy váratlan helyzetet.aaH

Forrás: www.formula.hu – RSS