Már megtanultunk lilahagymából lekvárt készíteni, így ez az étel nagyon egyszerű lesz. A csirkemelleken, hagymalekváron és fetasajton kívül szinte nem is kell más.
A hagymalekvár receptjét itt találja
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell (filézve, bőrözve)
- 4 evőkanál hagymalekvár
- mellenként 5-6 kocka feta sajt, vagy ha egészbe vesszük 1-1 csík
- olíva olaj
A felezett csirkemelleket oldalról, hosszában felvágjuk, vigyázzunk, hogy az egyik oldala maradjon egyben. Kiterítjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután megkenjünk a hagymalekvárral, középre rárakosgatjuk a feta sajtokat, összecsukjuk és hústűvel összezárjuk. Hőálló edénybe rakjuk, megkenjük olajjal, és megszórjuk egy kis kakukkfűvel. Előmelegített sütőben 200 fokon fólia alatt sütjük 20 percet, majd levéve a fóliát pirosra sütjük. Friss salátával tálaljuk.
Tipp! Ha valakinek ez így száraz lenne, a csirkemelleket betekerheti bacon szalonnába.
Jó tudni! Minimális zsiradék kell hozzá, így cukorbetegek, diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.
Tápérték (100 g)
Csirkemell |
Feta sajt |
Bacon szalonna |
Olíva olaj |
|
Energia |
114 kcal |
114 kcal |
486 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
21,2 g |
16,8 g |
0 g |
Zsír |
2,6 g |
2,6 g |
46,5 g |
100 g |
Szénhidrát |
0 g |
0 g |
0 g |