Hagymalekváros csirkemell – Egészségséfünk receptje

Már megtanultunk lilahagymából lekvárt készíteni, így ez az étel nagyon egyszerű lesz. A csirkemelleken, hagymalekváron és fetasajton kívül szinte nem is kell más.

A hagymalekvár receptjét itt találja

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell (filézve, bőrözve)
  • 4 evőkanál hagymalekvár
  • mellenként 5-6 kocka feta sajt, vagy ha egészbe vesszük 1-1 csík
  • olíva olaj

Hagymalekváros csirkemell - Egészségséfünk receptje

A felezett csirkemelleket oldalról, hosszában felvágjuk, vigyázzunk, hogy az egyik oldala maradjon egyben. Kiterítjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután megkenjünk a hagymalekvárral, középre rárakosgatjuk a feta sajtokat, összecsukjuk és hústűvel összezárjuk. Hőálló edénybe rakjuk, megkenjük olajjal, és megszórjuk egy kis kakukkfűvel. Előmelegített sütőben 200 fokon fólia alatt sütjük 20 percet, majd levéve a fóliát pirosra sütjük. Friss salátával tálaljuk.

Tipp! Ha valakinek ez így száraz lenne, a csirkemelleket betekerheti bacon szalonnába.

Jó tudni! Minimális zsiradék kell hozzá, így cukorbetegek, diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.

Tápérték (100 g)

Csirkemell

Feta sajt

Bacon szalonna

Olíva olaj

Energia

114 kcal

114 kcal

486 kcal

902 kcal

Fehérje

21,2 g

21,2 g

16,8 g

0 g

Zsír

2,6 g

2,6 g

46,5 g

100 g

Szénhidrát

0 g

0 g

0 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS