Hakkinen megvédte Bottas döntését

F1

2015. szeptember 14. hétfő, 19:09

A finn exversenyző szerint honfitársa jól döntött, amikor szerződést hosszabbított a Williamsszel – úgy véli, eljön még az a nap, amikor a hazai F1-es rajongók büszkék lesznek rá.

A nyár egyik slágertémája volt Valtteri Bottas esetleges csapatváltása, azazhogy 2016-tól el fogja-e foglalni Kimi Raikkönen helyét a Ferrarinál, avagy sem. A pletykákból végül nem lett semmi, mindkét finn maradt a helyén, amit sokan úgy konstatáltak, hogy Bottas csak kényszerből maradt a grove-i gárdánál. Nemrég ezt maga az érintett cáfolta meg, most pedig a menedzsmentjébe tartozó nagy előd, Mika Hakkinen kelt a védelmére.

„Úgy vélem, hogy a Valtteriben rejlő potenciált még most kezdik felismerni Finnországban” – nyilatkozta 1998 és 1999 bajnoka a Hermes-nek. „Nem szabad elfelejteni, hogy a Williams nagyon szigorú kritériumok alapján válogatja meg a versenyzőit, így csakis a teljesítményének köszönhető, hogy Valtteri negyedik szezonját is ebben a patinás istállóban kezdheti majd meg.”

Hakkinen maga hét évet várt arra, amíg jó pár dobogós helyezés után végre felállhatott a pódiumra, sokan pedig azt gondolják, hogy Bottasra is hasonló sors vár. „Tudom magamról, hogy a lehető legtöbb pontot kellett szereznie a csapat számára, Valtterivel pedig ugyanez a helyzet. Egyszer eljön az a nap, amikor Valtteri győztes autóban fog ülni, a finnek pedig büszkék lesznek rá” – tette hozzá kétszeres bajnok.

Forrás: www.formula.hu – RSS