Hamarosan aláírja új szerződését a Real Madrid kapusa – sajtóhír

Bár már eddig is erről szóltak a sporthírek, mostanra már nagyon közel áll a megegyezéshez a spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid és kapusa, Andrij Lunyin. 

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A legfrissebb sajtóhírek szerint a Real Madrid kapusa, Andrij Lunyin közel áll ahhoz, hogy megegyezzen egy új szerződésről, amely 2028-ig kötheti a klubhoz.

Az ukrán hálóőr jelenlegi kontraktusa 2025-ben jár le, de a két fél a tárgyalások utolsó szakaszában van, amely alapján további három évvel hosszabbítanák meg a szerződését.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a klub már megkezdte a tárgyalásokat a játékos ügynökével, Jorge Mendessel, és mindkét félnek az a szándék, hogy minél hamarabb tető alá hozzák az üzletet. A tárgyalások április közepén egy találkozóval folytatódtak, amely elindította a megbeszéléseket a megállapodás felé vezető úton. A hosszabbítás részeként a 25 éves játékos fizetése nőni fog, hogy tükrözze Carlo Ancelotti első számú kapusának státuszát a sérült Thibaut Courtois távollétében.

Lunyin 2018-ban az FC Zorya Luhanszkból érkezett a Real Madridhoz, akkor 2024-ig szóló szerződéssel. 2019-ben 2025-ig hosszabbított, bár az üzletet hivatalosan nem jelentette be a klub.

Ő lett a Real Madrid első számú kapusa Courtois távollétében, aki még augusztusban szenvedett térdszalag-sérülést. Augusztusban szerződtették a Chelsea-től Kepa Arrizabalagát egy szezonra szóló kölcsönszerződéssel a belga helyettesítésére, de a spanyol válogatott novemberi sérülése lehetővé tette Lunyin számára, hogy megragadja a lehetőséget a kezdőben. A 31 éves Courtois az egész szezont kihagyta, ráadásul márciusban egy újabb műtétre volt szüksége a térdén. A belga reméli, hogy időben visszatérhet a Madrid hátralévő mérkőzéseire, köztük a szombati, Cadíz elleni bajnokijára és a szerdai, Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójára.

Lunyin az idei szezonban eddig 29 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve.

fociclub

A Hamarosan aláírja új szerződését a Real Madrid kapusa – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.