Hamilton a 4. vb-cím után visszavonulhat?

F1

2016. március 23. szerda, 09:45

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

Jackie Stewart, az F1 háromszoros világbajnoka szerint Hamilton eltelhet a negyedik címmel és akár távozhat is a sportágból – igaz, szerinte biztosan fog még világbajnokságot nyerni.

Érdekes véleményt fogalmazott meg Jackie Stewart, a Formula-1 háromszoros világbajnoka: szerinte a címvédő Lewis Hamilton eltelhet egy újabb vb-címtől és akár vissza is vonulhat a száguldó cirkusztól. Az állításnak az az alapja, hogy Hamilton már évekkel ezelőtt azt mondta, hogy az ő célja a három bajnoki cím, hiszen példaképe, Ayrton Senna is ennyit nyert. A 31 éves versenyző most van a csúcson a Mercedesszel és bár már megvan a harmadik elsőség, reális esélye van egy újabbra, amellyel meg is előzné Sennát.

Hamilton_4

“Többet fog nyerni, mint három világbajnoki cím” – nyilatkozta Stewart a Sky-nak. “Legalább négy, de az is lehet, hogy öt megnyert világbajnoksággal fog zárni. Azonban ismerve az életstílusát, a negyedik cím után azt mondhatja, hogy inkább a zeneiparban folytatja” – fogalmazott meg egy elég merész forgatókönyvet a 76 éves ex-pilóta.

Hamilton motivációját a téli szezonban többen is megkérdőjelezték, de az idei első versenyhétvégén látszott, hogy a tempójából nem veszített – az elbaltázott rajt után is másodikként zárt, előtte pedig magabiztosan nyerte az időmérőt, ahogy előtte a szabadedzéseket is. “Ez az ő stílusa, a sok láncával és fülbevalójával felhívja magára a figyelmet. Bizonyos piacokon ez egyértelműen pozitív, de a Formula-1-ben ez nem megszokott” – vélekedik Stewart.

A motivációval kapcsolatban még egy mondatot ejtett meg. “Rengeteg pénzt keresett már és hihetetlen sikeres. Ő most 31, én 34 évesen vonultam vissza”. Hamilton édesapja korábban viszont azt nyilatkozta, hogy úgy véli, a fia még hét-nyolc évet is eltölthet a királykategóriában, mielőtt másfelé vinné az útja…

Forrás: www.formula.hu – RSS