Hamilton: A legtöbb pole és a vb-cím már az enyém

F1

2015. november 14. szombat, 20:03

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton elmondta, nincs oka magyarázkodni amiatt, hogy csapattársa, Nico Rosberg ismét legyőzte őt az F1-es időmérő edzésen – szerinte már eleget bizonyított idén.

A brit versenyző úgy nyilatkozott, egyáltalán nem csalódott az eredménye miatt, hiszen nem törvényszerű, hogy mindig ő álljon az élen. „Ilyen a versenyzés. Néha összejönnek a dolgok, néha nem.” Hamilton hozzátette, az idei célját ő már elérte: „A legtöbb pole pozíció és a világbajnoki cím is az enyém, szóval nincs mit belemagyarázni. Nem mindig lehet tökéletesen teljesíteni. Én a legfőbb feladatomat elvégeztem már idén, ez a legfontosabb dolog.”

 Hamilton

A legutóbbi hat brazil versenyből négyen olyan versenyző nyert, aki a második pozícióból rajtolt. Amikor Hamilton megtudta ezt az információt, még lelkesebb lett a vasárnapi verseny miatt. „Igazán? Ezt nem tudtam. De ez határozottan megnyugtató. Természetesen ez a cél. Idejöttem egy olyan pályára, ahol még nem nyertem. Tavaly erős voltam a versenyen, és remélem, hogy holnap is hasonló lesz a teljesítményem, és meglátjuk, ezúttal másképp alakulnak-e a dolgok.”

Hamilton tehát csapattársa mögül, a második rajtkockából vághat neki a Brazil Nagydíj vasárnapi versenyének – a Mercedes világbajnokának még nem jött össze a győzelem az interlagosi pályán, azonban bízik benne, hogy sikerül maga mögé utasítania csapattársát, és a dobogó legfelső fokára állhat. „Ez egy nagyon rövid pálya, nem a legjobb helyszín a versenyzéshez, nehéz előzni, de nem lehetetlen.” 

Forrás: www.formula.hu – RSS