Hamilton: Azt sem tudják, mit kell megoldani

F1

2016. január 1. péntek, 17:05

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: DPPI

A háromszoros világbajnok az F1 döntéshozóival kapcsolatban fogalmazta meg ezt a véleményt: a brit szerint a 2017-re általuk tervezett szabályváltozások nem oldanák meg a sport jelenlegi problémáit.

A Formula-1 főnökeinek határozott célja, hogy 2017-től kezdve gyorsabb és agresszívebbnek tűnő autókkal és látványosabb versenyekkel csábítsák vissza a sportágtól elforduló szurkolókat. Ennek érdekében radikális szabálymódosításokat terveznek, amellyel Lewis Hamilton is egyetért, ugyanakkor a Mercedes pilótája szerint az eddig megfogalmazott irány nem jelentene megoldást a száguldó cirkusz problémáira:

Hamilton_USA_DPPI

„Nyilvánvaló, hogy valami változtatásra van szükség, mert a Formula-1 már hosszú-hosszú ideje ugyanolyan. Tudom, hogy arról egyeztetnek, hogy 2017-től még több aerodinamikát kapjunk, ami szerintem a létező legrosszabb ötlet” – vélekedett Hamilton, akit az F1i.com szakportál idéz. „Ez számomra azt mutatja, hogy nem is igazán tudják, hogy mit kellene megoldaniuk. Ami a versenyzőket illeti, mi több tapadást szeretnénk a gumiktól és kevesebb áramlást az előttünk haladótól, hogy közelebb tudjunk kerülni hozzájuk.”

„Akárki ellen is versenyzel, az előtted lévő srác százszázalékosan ki tudja használni az aerodinamikát, míg a mögötte haladóra ez már nem igaz, ahogy közelebb ér hozzá. Szóval az előnye, amely megvolt addig, amíg felzárkózott, az eltűnik, ahogy közeledni próbál, és ennek nem így kellene lennie” – magyarázta a háromszoros világbajnok. A brit pilóta hozzátette: nem tudja, hogy egyáltalán megvalósítható-e az, hogy kisebb turbulenciában kelljen autóznia a hátul haladó versenyzőnek.

Forrás: www.formula.hu – RSS