Hamilton: Nem véletlenül nyertem ennyit

F1

2016. április 6. szerda, 12:02

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A brit F1-es pilóta szerint okkal nyert ennyi versenyt és három világbajnoki címet, szerinte mindenki másképp készül fel, de ő is elvégzi a házi feladatát – egy kicsit büszke is magára.

Lewis Hamiltont korábban is érték olyan vádak, hogy túl sokat foglalkozik a közösségi oldalakkal és egyéb más dolgokkal, miközben túl kevés időt szán az F1-re – harmadik világbajnoki címének megnyerése után pedig még inkább felerősödtek ezek a hangok. A címvédőt a nyilatkozatai alapján most sem igazán zavarja, hogy csapattársa, Nico Rosberg két futamból kettőt nyert és magabiztosan vezet, ugyanakkor a motiválatlanságáról szóló híreszteléseket visszautasítja.

“Nem tudom, hogy miért alakultak ki ilyen vélemények, mindenkinek megvan, hogy hogyan végzi el a munkáját. Az nem igaz, hogy csak kimegyek a pályára és vezetek, nemrég például a mérnökömmel vacsoráztam és adatokat elemeztünk – majd mondtam neki, hogy én ezeket már láttam. Ő is meglepődött és neki is azt mondtam, hogy attól, hogy nem a szeme előtt teszem, még megcsinálom a házi feladatom” – nyilatkozta a brit pilóta.

Hamilton_4

“Nem véletlenül lettem háromszoros világbajnok és nem véletlenül nyertem már ennyi futamot. Otthon vagy a repülön mindig felkészülök, sok adatot viszont nem szeretek egyszerre megemészteni” – tette hozzá Hamilton. “Én egy kicsit büszke is vagyok rá, hogy olvasási és írási nehézségeimmel együtt is használhatom a gyakorlati ismereteimet és a mérnökök munkáján, ötletein alakíthatok” – magyarázta.

Hamilton a Bahreini Nagydíj után úgy fogalmazott, hogy nem érdekli Nico Rosberg győzelmi sorozata, ő teszi a dolgát, érzi, hogy jó az autó, jó a csapat, így pedig minden jóra is fog fordulni a későbbiekben. Tény, hogy mindkét időmérőn legyőzte csapattársát, de Kína még fontosabb lehet: ha ott is Rosberg szerez több pontot, óhatatlanul is előkerül ez a téma…

Forrás: www.formula.hu – RSS