Hámori Luca – A tizedik bajnoki aranyért megyek Miskolcra

Hámori Luca számára remekül indult az esztendő, az U22-es Európa-bajnokságon ezüstéremig jutott, és a női világbajnokságon is bizonyította a képességeit. A női Európa-bajnokságot ugyan ki kellett hagynia, de sérüléséből időben épült fel ahhoz, hogy címvédőként ott lehessen a felnőtt magyar bajnokságon.

Luca eddig 84 mérkőzést vívott karrierje során, és a jövő év legfontosabb eseményére, az Európa Játékokra minden bizonnyal elég tapasztalt lesz ahhoz, hogy a legjobbakkal szemben is egyenrangú ellenfélként bokszolhasson. Luca még mindig csak 21 esztendős, így a legjobb évei még messze előtte vannak, és minden kétséget kizáróan a női bokszunk legnagyobb erőssége.

A felnőtt országos bajnokság a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Hell Fight Club Küzdősport Egyesület közös rendezvénye. Mádi Tamás a helyi klub vezetője jelentős erőforrásokat mozgatott meg, hogy a felnőtt Ob méltó legyen az elődök nevéhez, és a magyar ökölvívás hagyományaihoz.

„Az elmúlt évekhez hasonlóan próbáltam a lehető legjobbat kihozni az Ob felkészülésemből. Sajnos az idei évben sem kerültek el a sérülések, hiszen pár hónappal ezelőtt eltört a hüvelykujjam. Mindent megtettünk a gyógyulás érdekében, de sokáig csak egy kézzel tudtam készülni.

Ahogy meggyógyult az ujjam, részt vettem nemzetközi tornákon, és sparringoltam külföldi versenyzőkkel. Most pár nappal az országos bajnokság előtt, tökéletes állapotban érzem magam, és újult erővel várom a küzdelmeket.

Az utóbbi mérkőzéseimet elemezve, próbáltunk technikailag új dolgokat belevinni a munkába, és azokat gyakorolva fejlődni. Izgatottan várom, hogy végre alkalmazhassam őket a meccseimen is.

Az idei országos bajnokságon nem tudom pontosan, hogy kikre számíthatok, de legyen az bárki, nem fogom kímélni, hiszen idén is a dobogó legfelső foka a célom. A tizedik magyar bajnoki címemet szeretném begyűjteni Miskolcon, és a negyediket a felnőttek között.

A következő esztendőre rengeteg tervem van, több nagy nemzetközi megmérettetés vár rám. Jövőre indulhatok utolsó alkalommal az U22-es Európa-bajnokságon, ahonnan már hoztam bronzot, és ezüstöt is, így 2023-ban mindenképpen aranyéremmel a nyakamban szeretnék távozni.

Természetesen minden versenyre gőzerővel készülünk, de a legnagyobb hangsúlyt a 2023-as évben majd az Európa Játékok kapja, oda akarom időzíteni a csúcsformám. Az Európa Játékok lesz az első lehetőségem a kvótaszerzésre, és szeretném mindenkinek, és magamnak is bizonyítani, meglepetéseket okozni,” foglalta össze Hámori Luca a felkészülését, és a terveit.