Hankook Racer Cup: Báldi győzött a Pannónia-ring második futamán

Gyorsasági (Gy)

2016. június 25. szombat, 18:45

Az eredeti időterv megváltozott, így a Hankook Racer Cup mezőnye késő délelőtt rajtolt el a pannóniaringi második futamon. A fordított rajtrácsnak köszönhetően az abszolút újoncok, indulhattak a poleból, vagyis Maricsek Miklós és Kovács Zoltán.

Egy problémamentes rajtot követően elkezdődött a helyezkedés az előkelőbb pozíciókért, ami Pap Viktornak a verseny végét jelentette. Báldi Gergő, Boldizs Bence gyorsan az élre állva kicsit leszakadtak a mezőnytől, míg a jó rajtolónak számító Kismarty-Lechner Gábor visszacsúszott a nyolcadik helyre, és onnan kezdte a felzárkózást. A legjobb köridőkkel a második helyet kibérelő Boldizs Bencét is megelőzte, onnantól kezdve pedig csak a védekezésre kellett figyelnie a tapasztalt pilótának. Így a bajnokság hetedik futamán újból Báldi Gergő állhatott a dobogó legfelső fokára, őt Kismarty-Lechner Gábor, majd Boldizs Bence követte. László Martin egy kiegyensúlyozott teljesítménnyel az utolsó helyről a negyedikre tornázta fel magát, megelőzve Maricsek Miklóst és György Gábort.

A Lotusok versenyében György Anett továbbra sem talál legyőzőre, az utolsó helyről rajtolva is, már az első kör végén az élre állt és ezt a pozíciót a viadal végéig meg is tartotta a két szlovák rivális Tomas Bizub és Ivan Lexa előtt.

Nyilatkozatok a második futam után:

Báldi Gergő: „A tegnapi edzések nagyon sok erőt kivettek, de a mai nap nem volt megterhelő, annak ellenére, hogy az egész futamot végig csatáztam a csapattársammal. Az autó hibátlanul működik, tökéletes a beállítása. Nagyon örülök, hogy újra nyerni tudtam, de nem szeretnék még számolgatni a bajnokságot illetően, persze akaratlanul is ránézek.”

Kismarty-Lechner Gábor: „Iszonyatos volt ebben a hőségben versenyezni, de ez mindenki számára egyforma. A rajtot elrontottam, annak ellenére, hogy jó rajtolónak számítok a mezőnyben magas fordulatszámra forgattam a motort és elkapartak a kerekek. Igazából nem is akartam kockáztatni a tegnapi balszerencsés versenyem után, így visszacsúsztam a nyolcadik helyre. Innen kezdtem újból építkezni, azt tudtam, mert mondták a fülemre, hogy jók a köridőim, ezért viszonylag gyorsan feljöttem a harmadik helyre Gergő és Bence mögé. Ők folyamatosan próbálták megelőzni egymást, ezzel lassítva saját magukat, ezt kihasználva az egyik féktávban meg tudtam előzni Boldizs Bencét. Gergővel szemben nem akartam egy kockázatos előzésbe kezdeni a tegnapi nulla pontom után, megelégedtem a második hellyel. Újra egy kemény csatán vagyunk túl, 20 ponttal a zsebemben.”

Boldizs Bence: „A rajt előtt az volt a tervem, hogy kivárósan és a gumikat kímélve menjek előre és előzgessek. Ez félig-meddig sikerült is, szerencsére gyorsan az élre kerültem, a gumik viszont már nagyon rossz állapotban voltak, különösen a jobbos kanyarokban. Próbáltam visszaverni Kismarty-Lechner Gábor támadásait, azonban csak egy ideig sikerült tartanom. Az abroncsaim teljesen elkoptak, most tudok két újat feltenni és a harmadik futamon támadni.”

László Martin: „Az utolsó helyről rajtoltam, még a hungaronringi öt helyes versenybüntetésem miatt. Egy jól sikerült rajtot követően Kismarty-Lechner Gábor mögött tudtam fordulni, onnantól kezdve a mezőnnyel autóztam. Sajnos kissé beragadtam a középmezőnybe, György Gábor mögé, így nem tudtam az élen állókkal tovább csatázni. 4-5 kör után kezdtem meg a felzárkózást és a negyedik helyen zártam.”

Vasárnap még egy futam várja a versenyzőket.

Forrás: www.formula.hu – RSS