Happy end Brnoban

Az FIA Közép Európai Zóna Bajnokság zárófordulóját Brnoban rendezték a hétvégén. Magyar János két kategória első hellyel és egy bajnoki címmel távozott a cseh versenypályáról.

Száraz időmérő, esős futam, majd esős időmérő és egy száraz futam. Ez volt a hétvége programja Brnoban. Magyar János két kategória első helyet szerzett az FIA CEZ záró felvonásában.

„Mindenféleképpen pozitív volt ez a hétvége és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Erre a pályára amúgy is nehéz megtalálni a jó beállításokat, de mind esőben, mind szárazon ez a srácoknak sikerült és egy jó autót adtak alám és jó köridőket tudtam így autózni.”

A brnoi hétvégével az FIA CEZ 2019-es szezonja a végéhez ért. Ez az év igazán izgalmasra sikerült az őrbottyáni pilóta számára.

„Már a szezon kezdete óta Paolo Brajnikkal csatáztam. Minden pályán ezredek döntöttek a pole pozícióról, illetve a versenyben az első helyért küzdöttem ellene, majd ezt az egész szezon folyamán végig hoztam és itt Brno-ban sikerült ezt a bajnokságot megnyernem. Nagyon erős volt ez a szezon. Volt olyan hétvége, ahol több, mint 30 fős mezőnnyel vágtunk neki a hétvégének. Új, erős autók is csatlakoztak idén a sorozathoz. Azt sem tudtuk, hogy mire képesek, de felvettük a kesztyűt és megküzdöttünk velük.” 

Alig egy hónap és Magyar János ténylegesen is lezárhatja a 2019-es évet. Az ESET V4 Cup záróhétvégéjét október 11-13-ig rendezik a Hungaroringen.