Harc a bajnoki címért

Kialakult a kiemelt leány juniorkosárlabda-bajnokság döntőjének nyolcas mezőnye, a korosztály legjobbjai jövő héten Sopronban találkoznak.

Lakner Gábor Megvan a kiemelt leány juniorkosárlabda-bajnokság döntőjének nyolcas mezőnye, utolsóként a győri Széchenyi KA együttese csatlakozott. A rájátszásban a Vasas Akadémia, a Csata DSE, a Soproni Darazsak Akadémia, a PEAC, a Kecskeméti KA és a Szeged KE biztosította helyét a fináléban. A felsőháznak beillő Piros csoport utolsó két helyezettjére azonban rájátszás várt az alsóházzal egyenértékű Fehér és Zöld csoport legjobbja ellen.

DSC_0097A győri Széchenyi KA így az MTK Budapesttel, a Zsíros Akadémia Kőbánya pedig a Százhalombattai KSE együttesével mérkőzött meg. A Százhalombatta kettős győzelemmel jutott tovább, hazai pályán rendkívül magabiztosan, 81-43-ra győzte le riválisát. Idegenben már kiegyenlítettebb volt a csata, végül 55-52-re nyertek a battaiak, a győztes csapat legeredményesebbje a 20 pontot szerző Katona Bianka volt. A Széchenyi KA szintén oda-vissza verte ellenfelét, Budapesten 61-58-ra, Győrött pedig 88-76-ra győzte le az MTK-t. A győri sikerből Horváth Krisztina dupla-duplával, 20 ponttal és 11 lepattanóval vette ki a részét.

A korosztály nyolc legjobb csapata Sopronban, a Novomatic Arénában találkozik március 10-13-án. Az együtteseket két csoportba sorolták, az A jelű négyest a Vasas, a PEAC, a Kecskemét és a Százhalombatta, míg a B-t a Csata, a Soproni Darazsak, a Szeged és a Széchenyi KA alkotja. A csoportkörben mindenki játszik mindenkivel, az első két helyezett folytatja az elődöntőben.

Mivel a felnőtt női bajnokságban nem rendeznek fordulót azon a hétvégén, így minden együttes a legerősebb összeállításában léphet pályára. Az addig mutatott játék alapján nem lenne meglepő, ha a Vasas, a Csata, a PEAC és a házigazda soproni együttes jutna az elődöntőbe, de egy mérkőzésen bármelyik résztvevő okozhat meglepetést. Az idényben a Vasas-Csata-Sopron trió végig kiemelkedett a mezőnyből, így szoros versenyfutás várható a bajnoki címért.

A bajnoki döntő részletes programja ITT található.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS