Harmadszor is legyőzte az MTK az Újpestet

MH/MTI
2024. április 21. vasárnap. 21:40
Frissítve: 2024. április 21. 22:09

Agilisan kezdte a mérkőzést az Újpest, letámadta ellenfelét és több helyzetet is kialakított az első tíz percben. A hazaiak már a saját térfelén letámadták, ezzel nyomás alatt tartották az MTK-t, volt olyan időszak, amelyben csupán másodpercekre volt a labda a vendégeknél. A vezetést Csoboth szerezte meg, aki balról cselezett befelé, majd kilőtte a jobb alsó sarkot. A folytatásban kissé visszább húzódott a hazai együttes, de továbbra is veszélyes támadásokat vezetett, miközben az MTK játékában egyáltalán nem volt dinamika, átütőerő.

A szünet után aktívabbá vált a vendég együttes. Az 59. percben egy jobb oldali beadásra Németh érkezett, róla Koburi hátára, majd onnan a kapuba került a labda. A VAR-ellenőrzés után azonban a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. Mégis összejött az egyenlítés, Stieber balról ívelt középre, Németh Jurinát hozta helyzetbe, aki a kapuba emelt. A hajrában mindkét csapat a győzelemért játszott, és az MTK-nak Jurina fejesével össze is jött az újabb gól.

Az Újpest a mérkőzés első felében sokkal jobban futballozott ellenfelénél, a második félidő viszont kiegyenlített volt, valamivel több MTK-helyzettel.

Sokáig úgy tűnt, hogy a hazai csapat két súlyos vereség után javítani tud, de ismét kikapott. Ráadásul harmadszor is alulmaradt az idény során az MTK-val szemben, amely szeptemberben idegenben 2-0-ra, február elején pedig otthon 3-0-ra győzött.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Újpest FC-MTK Budapest 1-2 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3276 néző, v.: Antal
Gólszerzők: Csoboth (20.), illetve Jurina (78., 97.)

Újpest:
Banai – Huszti, Keita, Koburi – Kiss T. (Mörschel, 68.), Radosevic (Tamás K., 68.), Tajti (Mack, 78.), Ljujic, Geiger (Varga, 68.) – Ambrose, Csoboth (Sasare, 85.)

MTK Budapest:
Demjén – Varjú, Kádár, Kocsis – Hej (Kovács M., 64.), Kata, Horváth A. (Jurina, 64.), Antonov (Kovács P., 78.) – Németh (Végh, 80.), Kosznovszky (Stieber, 78.), Bognár

Írta a Magyar Hírlap