Hárman küzdenek az olimpiáért, D Kiss Zoltán pedig a paralimpiáért száll harcba

Az utolsó olimpiai és paralimpiai kvótákat osztják ki március 8-10-ig Szófiában.

Márton Luana, Márton Viviana és Józsa Levente döntőbe jutás esetén lehet ott Párizsban. D Kiss Zoltánnak meg kell nyernie a kvalifikációs tornát a paralimpiai részvételért. Mind a négyen Bulgáriában próbálnak szerencsét.

A sort március 8-án a parataekwondósok kezdik. A tavalyi Eb-n ötödik D Kiss Zoltán a K44-es kategóriában a +80 kg-os mezőnyben indul, ahol az aranyérem jelent kijutást a paralimpiára a kontinentális selejtezőtornán.

Az épek szombaton és vasárnap lépnek majd pástra, amikor három magyarért szoríthatunk. A tavalyi felnőtt világbajnok Márton Luana (57 kg), testvére, a junior Európa-bajnok Márton Viviana (67 kg) és a 2023-as Grand Prix Final győztese, Józsa Levente (68 kg) döntőbe jutás esetén váltja meg jegyét a párizsi játékokra.

A selejtezőtornával lesz teljes az olimpián augusztus 7-10-ig rendezendő taekwondo versenyek mezőnye. A tavalyi ranglistáról Salim Omar Gergely már biztos résztvevője az ötkarikás játékoknak. A paralimpián augusztus 29-31-ig rendezik majd a taekwondo versenyeket.

Taekwondo Szövetség