Három óbudai sportoló az Magyar Karate Szövetség díjazottjai között

IMG_0614Január 15-én, pénteken tartotta az MKSZ évértékelő-évadnyitóját a Stefánia Palotában, amelyen a 2015-ös esztendő kiemelkedő versenyzőit díjazták. Dr. Mészáros János nyitóbeszédében kifejtette: bízik benne, hogy a sportág ott lesz a 2020-as tokiói olimpia műsorán. Az eseményen jelen volt Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, aki tavaly szeptemberi kinevezése előtt három éven át a sportállamtitkárságot vezette.

A beszédeket követően jutalmazták a tavalyi évben kiemelkedően teljesítő sportolókat, szakembereket. Köztük volt az U21-es VB-t és EB-t egyaránt megnyert Hárspataki Gábor és edzője, Fischer Mihály, akárcsak az első Európa Játékokat megjárt Tadissi Martial és edzője, Hecker Balázs. Emlékplakettet kaptak a két korosztályos világverseny további magyar érmesei is, mint ahogyan a régiók Európa-bajnokságán bronzérmes magyar férfi csapat tagjai. Elismerésben részesültek az MKSZ-hez tartozó karate stílusszervezetek által felterjesztett sportolók és sportvezetők.

A Magyar Goju-kai Karate Szövetség felterjesztettjei között voltak kerületünk Európa bajnok sportolói: Szabó János (veterán kata Európa bajnok), Krammer Krisztián (kadet kumite -57 kg Európa bajnok), Szabó Levente (kadet kumite -70 kg Európa bajnok, felnőtt férfi csapat kumite Európa bajnok, és kadet kata Európa bajnoki bronzérmes).

Krisztián és Levente a Gankaku Sportegyesület Óbudai Harrer Pál Általános Iskolában lévő klubjában edzenek. Edzőik: Szabó János (5. dan) és Szabó Tünde (3. dan). Versenyzésüket az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, valamint Bús Balázs Polgármester Úr támogatta.

További információk:
Az eseményről: http://www.karate.hu/Hirek/MKSZ-evertekelo-es-jutalmazasok
Az egyesületről: http://www.gankaku.hu/

Forrás: www.obudasport.hu – RSS