Három opció van Theo helyettesítésére

Stefano Pioli három lehetőség közül mérlegel, hogy ki fog kezdeni a védelem bal oldalán az Empoli elleni mérkőzésen.

Mint ismert, Theo Hernández a legutóbbi fordulóban a Napoli elleni 2-1-re elveszített bajnokin izomhúzódást szedett össze, amelynek következtében kihagyta a szeptemberi válogatott mérkőzéseket és nem utazott el a francia válogatott edzőtáborába.

A várakozások szerint Hernández biztosan kihagyja a hétvégi Empoli elleni bajnokit, továbbá erősen kérdéses a játéka a jövő heti Chelsea elleni idegenbeli mérkőzésen a Bajnokok Ligájában. A hivatalos diagnózis szerint a francia játékosnak meghúzódott a jobb combközelítő izma, így Pioli kénytelen lesz nélkülözni az egyik meghatározó játékosát a következő mérkőzésen.

A MilanNews beszámolója szerint Theo távollétében Pioli három lehetőség közül fog dönteni, hogy ki kezdjen balhátvéd poszton az Empoli elleni szombati mérkőzésen. Az első számú jelölt Fodé Ballo-Touré, aki tavaly nyáron érkezett Theo cseréjének, viszont nem tudott meggyőző teljesítménnyel előrukkolni és eddig a 2022-es naptári évben tétmeccsen mindössze 19 játékpercet töltött a pályán a csapatban, tehát nincs meccsritmusban.

A második illetve a harmadik opció, hogy Pioli balhátvédként Sergino Destnek vagy Davide Calabriának szavaz bizalmat. Dest az érkezését követően egyik nyilatkozatában elmondta, hogy rugalmas szélsőhátvédnek tartja magát és nem okoz problémát számára a védelem bal oldalán játszani. Az amerikai válogatott játékos korábban az Ajaxban és a Barcelonában is szerepelt balhátvédként. Ahogy Calabria esetében is többször előfordult már, hogy kényszerből a bal oldalon kellett játszania a védelemben.