Három pontért küzd a Fradi Kecskeméten

Az FTC az előző idényben egyszer sem tudta legyőzni akkor újonc riválisukat, Kecskeméten mindkét összecsapást a hazaiak nyerték, egyaránt 2–0-ra, míg a Groupama Arénában 1–1-es döntetlen született. A mostani szezon nyitófordulójában viszont már megtört a jég, a bajnok saját közönsége előtt Sigér Dávid góljával otthon tartotta a három pontot.
Az FTC Dejan Sztankovics irányításával még mindig veretlen, a szeptember elején kinevezett szerb trénerrel eddig nyolc győzelem és három döntetlen a mérlege a gárdának, amely jövő csütörtökön a Konferencia-liga csoportkörében fogadja „hatpontos” meccsen a belga Genket.

A kecskeméti mérkőzés előtt Sztakovics a fradi.hu honlapnak nyilatkozott: „Készen állunk a következő ellenfélre! Tudjuk, hogy a programunk meglehetősen nehéz, kihívás háromnaponta ilyen szintű meccseket játszani. A Puskás Akadémia elleni hétközi Magyar Kupa-meccsünk roppant fontos volt nekünk, megmutattuk, hogy mi sosem adjuk fel, együtt, vállvetve küzdünk a végsőkig. A mérkőzés nem 90 perc alatt dőlt el, így komoly extra terhelést kapott a csapat jelentős része. Kilenc helyen változtattam arra a találkozóra a csapaton a derbihez képest, és közülük négy labdarúgónak is ez volt az első teljes meccse velem. A Kecskemét is egy erős csapat, de ha bajnok akarsz lenni, az ahhoz vezető úton minden meccset be kell húznod.”

A jövő csütörtökön a Fradi vendégeként Konferencia-liga-mérkőzést játszó Genk 3–2-re kikapott a Royal Antwerp otthonában a belga labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján.

A Genk a 39. percben már 3–0-s hátrányban volt, s bár a svájci Andi Zeqiri révén még a szünet előtt sikerült szépítenie, a vereséget nem tudta elkerülni. A második gólját a kolumbiai Daniel Munoz szerezte a 99. percben. A Genk ezt megelőzően – minden sorozatot figyelembe véve – 12 mérkőzés óta veretlen volt.
A Konferencia-liga F csoportjában az olasz Fiorentina, az FTC és a Genk is 5–5 ponttal áll, a sereghajtó szerb Cukaricki eddig nem szerzett pontot.

Írta a Magyar Hírlap