„Haryanto kétszer is legyőzte Vandoorne-t”

F1

2016. április 12. kedd, 16:50

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: Manor

Korábbi csapatfőnöke védelmébe vette az F1 indonéz pilótáját, akit sokan fizetős versenyzőnek bélyegeznek: ehhez a Bahreinben rivaldafénybe került Stoffel Vandoorne-t használta fel.

A Manor idén két újonc pilótát, Pascal Wehrleint és Rio Haryantót szerződtette csapatába: sokan úgy gondolják, az első versenyeken már megvillanó DTM-bajnok hozhatja meg a rég várt előrelépést az alakulat számára, Haryantótól azonban nem számítanak hasonlóra, neki inkább a csapat finanszírozásában tulajdonítanak szerepet – tény, hogy valóban hathatós indonéz pénzügyi támogatással szerezte meg helyét.

Haryanto tavaly a GP2-ben versenyzett, ahol a pontverseny negyedik helyét szerezte meg három második futamos győzelemmel, melyek közül kettőt a széria domináns bajnoka, a bahreini hétvégén Fernando Alonso helyetteseként pontot szerző Stoffel Vandoorne előtt szerzett. Akkori csapatfőnöke, Adrian Campos szerint épp ezek a helyezések bizonyítják, hogy megérdemli ülését a királykategóriában.

„Ez a fickó Vandoorne ellen mérette meg magát, és kétszer le is győzte őt” – emlékeztetett Campos az El Confidencial lapnak. „Vandoorne egyedülálló, a világon mindenki elismeri, hogy a belga különleges. Rio az egyetlen, aki fej fej melletti harcban le tudta győzni őt. Egy szponzor támogatásával érkezik, de nem fizetős versenyző. Maldonado az, de Rio nem.”

Haryanto utolsó, 17. helyen zárta a Bahreini Nagydíjat, négy hellyel Wehrlein mögött, akitől az időmérőn öt pozícióval kapott ki, de hozzá kell tenni, az Ausztrál Nagydíjon – ahol végül kiesett – az indonéz sokra tartott csapattársa elé kvalifikált.

Forrás: www.formula.hu – RSS