Hat játékos távozott a Milanból – hivatalos

Hivatalos, hogy a mai naptól hat játékos már nem a Milan alkalmazásában áll.

Július 1-jén, azaz ma hivatalosan is megnyílt Olaszországban a nyári átigazolási időszak és öt játékosnak, nevezetesen Ignazio Abaténak, Cristian Zapatának, José Maurinak, Andrea Bertolaccinak és Riccardo Montolivónak lejárt a szerződése a klubbal. Továbbá Tiémoué Bakayokónak véget ért a kölcsönszerződése, így visszatért a Chelsea-hez.

IGNAZIO ABATE

Abate 1999-ben csatlakozott a Rossoneri utánpótlásához, majd 2003-ban mutatkozott be az első csapatban. Ezt követően a klub több alkalommal is kölcsönadta őt, majd 2009-ben visszavásárolta a játékjogát. Abate tavaly augusztusban a tizedik egymást követő szezonját kezdte meg a Milan játékosaként és az elmúlt hónapokban biztossá vált, hogy ez lesz az utolsó idénye.

Az olasz jobbhátvéd nagy tapsot kapott az utolsó hazai meccsén a San Siróban. Abate összesen 306 tétmérkőzésen öltötte magára a piros-fekete mezt és 1 Scudettót illetve 2 Olasz szuperkupát nyert a csapattal.

CRISTIAN ZAPATA

Zapata 7 esztendő után távozik Milánó piros-fekete feléből. A kolumbiai védő 2012 nyarán érkezett a Villarrealtól és 148 mérkőzésen lépett pályára a csapatban. Az elmúlt idényekben már többnyire kiegészítőember volt a csapatban és a klub úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a lejáró szerződését.

A 32 éves védő 5 gólt szerzett a Milan színeiben, ebből a legemlékezetesebb kétségtelenül a 2017 áprilisi Inter elleni egyenlítő találata volt, amelyet a 97. percben szerzett. Zapata akrobatikus mozdulattal továbbította a kapuba a labdát.

JOSÉ MAURI

A 23 éves középpályás 2015 nyarán nagy reményekkel érkezett a Parmától, azonban ezeket nem sikerült beváltania. Mauri az évek során összesen 21 mérkőzésen játszott a Milanban és ebben a szezonban mindössze 5 bajnoki meccsen kapott lehetőséget.

ANDREA BERTOLACCI

Bertolaccit 2015 nyarán a Berlusconi-éra idejében 20 millió euróért vásárolta meg a Milan a Romától és első szezonjában viszonylag sok játéklehetőséget kapott, ugyanis összesen 30 meccsen lépett pályára, amelyen 1 gólt illetve 1 gólpasszt jegyzett. Ezt követően egyre kevesebbet játszott, ráadásul egy komolyabb sérülés miatt hónapokat kellett kihagynia.

Az olasz középpályás a 2017/18-as szezont kölcsönben a Genoánál töltötte, de a kölcsönszerződés lejártával visszatért Milánóba. Gennaro Gattusónál peremember volt a csapatban a legutóbbi idényben és mindössze 4 Európa Liga-meccsen kapott lehetőséget.

Bertolacci összesen 52 meccset játszott piros-fekete mezben.

RICCARDO MONTOLIVO

Montolivo 2012 nyarán ingyen érkezett a Fiorentinától, miután lejárt a szerződése. Az első két szezonban alapember volt, azonban több komoly sérülést is összeszedett. Egy évvel az érkezése után megkapta a csapatkapitányi karszalagot, amelyet 4 évig viselt.

A 34 éves középpályás 7 év alatt összesen 158 mérkőzésen játszott a Milanban, de legutóbb 2018 májusában volt a pályán. Montolivo a 2018/19-es szezonban egyetlen játékperc lehetőséget sem kapott Gattusótól.

TIÉMOUÉ BAKAYOKO

A Milan tavaly nyáron vette kölcsön egy szezonra Bakayokót, akire a megállapodás értelmében vásárlási opciója volt. A klub 5 millió eurót fizetett a kölcsönvételért és idén nyáron további 35 millió euróért végleg megvásárolhatta volna.

Bakayoko a kezdeti nehézségek után állandó helyet szerzett a kezdőcsapatban és kiválóan teljesített. A 24 éves védekező-középpályás a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok között volt a Milanban, ám a klub úgy döntött, hogy nem vásárolja meg. Ebben az is közrejátszhatott, hogy az utolsó időszakban többször is negatív viselkedéssel hívta fel magára a figyelmet, valamint volt egy összetűzése Gattusóval, a csapat vezetőedzőjével is.

Bakayoko elmondása szerint nagyon sajnálja a távozást, de nincs más választása. Ez alapján valószínűsíthető, hogy a játékos maradni szeretett volna Milánóban, de a klub mással képzeli el a jövőt.

A francia középpályás 42 tétmeccsen 1 gólt és 1 gólpasszt jegyzett a Rossoneriben.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS