Hatalmas sportdiplomáciai sikert ért el Gyulai Márton

Hatalmas sportdiplomáciai sikert ért el Gyulai Márton
Kormány Sport

Az Európai Atlétikai Szövetség (EA) Prágában tartotta tisztújító kongresszusát, ahol a tagországok képviselői szavaztak az elkövetkező időszak vezető tisztségviselőire. 2015-ben minden idők legfiatalabb tagjaként került be a sportág döntéshozó testületébe Gyulai Márton, aki most, 2019-ben újabb fantasztikus sikert aratott: a Tanácstagságra kandidálók közül senki sem kapott több szavazatot a magyar sportvezetőnél. 

Gyulai Márton a következő 2019-2023 időszakban lesz a 13 tagú Tanács tagja. Az EA elnökének a következő ciklusra is a norvég Svein Arne Hansent választották meg.

“Nagyon fontos 4 éven vagyunk túl. Nem szabad elfelejteni, hogy mind Európában, mind az IAAF-ben 4 éve új elnököt választottak, akik egy hosszas regnálást követően vették át az irányítást, ezért sok mindent meg akartak és meg kellett változtatniuk – mondta az EA újraválasztott tanácstagja. Ez az átépítés sokáig tartott, igazából még mindig nem fejeződött be, ezért is folytatják az elnökök a következő ciklusra. A legfontosabb része kétségkívül a sportág renoméjának a visszaállítása mind korrupciós, mind dopping ügyek után. Ez valamennyire azt gondolom sikerült, az EA-nak minden szerződését sikerült újrakötni szponzorokkal és az EBU-val is, így anyagilag biztonságban vagyunk a következő 8 évre!”

Gyulai Márton arról is beszélt, hogy mit jelent számára, illetve hazánknak ez a siker.

“Akik ismernek jól tudják, hogy dolgozni szeretek. Megoldani ügyeket, feladatokat, kihívásokat. A tanácstagságom folytatása is annak egy visszaigazolása, hogy amit vállalok azt megfelelően végzem és a tagországok vezetői megbíznak bennem. A tanácstagság nem csak egy lehetőség, de egy felelősség is. Elvégre egy olyan szervezet döntéshozatalában vehetek részt, amely egy egész kontinens, 51 tagország, atlétikáját vezeti. A siker egy olyan véleménynyilvánításra/befolyásra ad lehetőséget hazánknak, ami előtte 8 éven keresztül sajnos nem létezett. Ráadásul az EA-nak sokkal nagyobb kihatása van a magyar atlétikára mint pl. az IAAF-nek, ezért meggyőződésem, hogy ezen a porondon kell megállnunk elsősorban a helyünket.”

Forrás, fotó: atletika.hu