Határellenőrzés lesz Németországban a torna ideje alatt

MH/MTI
2024. március 26. kedd. 10:49

Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter a Rheinische Post nevű napilap keddi számában elmondta, azért döntöttek az ideiglenes határellenőrzés mellett, hogy megakadályozzák erőszakos cselekmények lehetséges elkövetőinek bejutását az országba. Kiemelte, a lehető legjobb védelmet akarják biztosítani a jelentős nemzetközi sportesemény számára.

Megjegyezte, a hangsúly a szélsőségesekkel, a huligánokkal, és az erőszakos cselekmények elkövetőivel szembeni, valamint a kibertámadások elleni védekezésen van.

Az Európa-bajnokság június 14-én kezdődik, a döntőt július 14-én játsszák. A magyar válogatott a csoportkörben elsőként Svájccal találkozik Kölnben, majd Stuttgartban előbb a házigazda Németország, aztán Skócia lesz az ellenfele.

A németek a 2006-os világbajnokság idejére is ideiglenesen határellenőrzést vezettek be, és Faeser az elmúlt napokban már utalt arra, hogy ezt ismét fontolgatják. A szövetségi belügyminiszter február közepén június közepéig meghosszabbította a lengyel, a cseh és a svájci határok ellenőrzését, aminek célja a csempészet és az illegális migráció megállítása.

Írta a Magyar Hírlap