Hatóság az asztaliteniszezőknél

Bizonyos időszakonként megjelenik egy-egy hírcsokor az asztaliteniszezőkről. Az utóbbi időben név és telefonszám is jár a küldeményhez. Így tudtam felhívni Péli László „urat”, akivel furcsa beszélgetésem volt.

Póta Georgina

A hírek között feltűnt ugyanis, hogy női válogatottunk Póta Georgina nélkül szerepel majd a szeptember 30. és október 9. között a kínai Csengtuban megrendezendő csapat-világbajnokságon. Férficsapatunk összeállításában nincs meglepetés.

Mivel semmi indok nem volt felemlítve Póta távolmaradásának okaként, ezért vettem a bátorságot és tárcsáztam Péli urat. Bemutatkoztam és megkérdeztem: milyen minőségében jegyzi a pingpongozók híreit-információit. Péli úr – magas céről leereszkedve – közölte, hogy „cégünk adja ki az anyagokat”. Majd néhány tized másodperccel később azt is tudatta a gyanútlan érdeklődővel, hogy most éppen szabadságon van, hívjam néhány nappal később.

A telefont pedig – se köszönöm, se pápá, vagy bármi más nélkül – villámgyorsan letette. Úgy, ahogy a jómodor azt megköveteli.

Jómagam pedig csak gratulálni tudok a Magyar Asztalitenisz Szövetség vezetésének, ahol ilyen „jómodorú” urak kezében van a „cég” reklámja, népszerűsítése.

Hogy a sok sikert megért Póta Georgina miért marad távol, az pedig számomra és a jochapress olvasóinak számára egyaránt továbbra is titok marad…

(jochapress / Jocha Károly)

Post Views: 27