Hazatért az egykori szépreményű magyar kapustehetség – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia fiatal magyar kapus szerződtetéséről számolt be…

 

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia hivatalos honlapján közölte, hogy két és fél évre szóló szerződést kötött az egykori utánpótlás válogatott kapussal, Onódi Ákossal.

A 22 esztendős hálóőr a Győri ETO-ban kezdte pályafutását, ahol korosztályának az egyik legtehetségesebb tagjaként elnyerte a Fehér Miklós-díjat is. A 2017–2018-as szezonban három NB II-es bajnoki mérkőzésen védte az ETO kapuját. Onódi ez idő tájt háromszoros korosztályos válogatott lehetett.

A 195 centis kapus 2018 októberében Angliába, az Aston Villa együtteséhez szerződött. A felnőttek között 2021. január 8-án, egy Liverpool elleni FA-kupa-találkozón mutatkozott be. A mérkőzésen Onódi több bravúrt is bemutatott és csapata egyik legjobbja volt. A birminghamiek időről időre többször is kölcsönadták őt, legutóbb a ciprusi első osztályú Akritas Chlorakas csapatában szerepelt.

“Első osztályú ambíciókkal érkeztem Szegedre. Szeretnék minél több sikert elérni a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosaként. Úgy érzem, jól fogadtak a csapattársak, néhány játékost már régebb óta ismerek, így könnyen megy a beilleszkedés. Számomra az angol stadionokat idézi a Szent Gellért Fórum, kiváló körülmények között készülhetünk, minden feltétel adott az eredményes munkához” – nyilatkozta Onódi Ákos.

fociclub

A Hazatért az egykori szépreményű magyar kapustehetség – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.