Hét játékost igazolt a Milan a nyári mercato alatt

Csütörtökön este hivatalosan is lezárult a nyári átigazolási időszak Olaszországban. Egy cikk erejéig összefoglaltuk a játékosmozgásokat.

A nyári átigazolási időszakban a klub vezetősége meglehetősen korlátozott átigazolási büdzséből dolgozhatott és összesen 7 igazolást hajtott végre körülbelül 46 millió euró értékben, továbbá kilenc játékos távozott és az eladásokból befolyó pénzösszeg 13 millió euró volt.

A bajnokság megnyerése után a Milan első új igazolása Divock Origi volt, aki hét év után távozott a Liverpool együttesétől. A belga válogatott csatárnak lejárt a szerződése és szabadon igazolhatóvá vált, így ingyen – átigazolási díj nélkül – csatlakozott a csapathoz és 2026-ig szóló szerződést írt alá. Továbbá a Milan úgy döntött, hogy végleg megvásárolja Alessandro Florenzit és Junior Messiast, akik az előző idényben kölcsönben szerepeltek a csapatban vételi opcióval. A piros-feketék végül jelentősen lealkudták Florenzi vételi opcióját és a 2,7 millió euróért szerezték meg a játékjogát, míg Messias vételára 4,5 millió euró volt.

A nyár legnagyobb beruházása Charles De Ketelaere szerződtetése volt, akiért Paolo Maldiniék minden követ megmozgattak. Hosszú hetekig tartó tárgyalások és számos elutasított ajánlat után a Milan és a Club Brugge sikeresen nyélbe ütötte az üzletet és augusztus 2-án De Ketelaere hivatalosan is a Rossoneri játékosa lett mintegy 32 millió euróért. A vételáron felül további 3 millió bónusz járhat a belga együttesnek bizonyos feltételek teljesülése esetén. A 21 esztendős belga támadó-középpályás a 90-es mezszámot választotta és 2027. június 30-ig kötelezte el magát.

Az átigazolási időszak utolsó napjaiban eléggé aktivizálta magát a vezetőség és tulajdonképpen egy hét leforgása alatt három transzfert is lezárt. Malick Thiaw érkezett a Schalke együttesétől 5 millió eurós átigazolási áron, plusz további 2 millió euró bónuszért. A játékos 5 évre írt alá. A mercato utolsó napján Aster Vranckx és Sergino Dest személyében két játékost igazolt a klub kölcsön+opcióval. A 19 éves belga középpályás a Wolfsburgtól érkezett, míg az amerikai válogatott jobbhátvéd az FC Barcelonától.

Az új érkezőkön kívül Tommaso Pobega a kölcsönszerződésének lejártával visszatért a Milanhoz, miután Stefano Pioli úgy döntött, hogy számít rá a 2022/23-as idényben. Továbbá Yacine Adli is csatlakozott a kerethez, akit tavaly nyáron 8 millió euróért igazolt le a Milan, azonban az előző idényben még kölcsönben maradt a Bordeaux együttesében.

Május végén hivatalossá vált, hogy Jens Petter Hauge játékjoga végleg az Eintracht Frankfurt tulajdonába került. A norvég támadó az előző idényben kölcsönben volt az Európa Liga-győztes alakulatnál és mivel a csapat kiharcolta a bennmaradást, ezért a vételi opció automatikusan kötelező érvényűvé vált és a Milan 10 millió eurót kapott érte. Leao Duarte szintén távozott a kölcsön lejártával, a Basaksehir 2 millió euróért véglegesítette.

Az elmúlt évek Milanjának két alapembere, Alessio Romagnoli és Franck Kessié is távozott. Az elefántcsontparti középpályás esetében már hónapok óta tudni lehetett, hogy az FC Barcelona játékosa lesz, miután számos alkalommal visszautasította a Milan által felajánlott szerződéshosszabbítási javaslatokat. Romagnoli pedig végül a gyerekkori kedvenc csapatához, a Lazióhoz szerződött. Mindkét játékos ingyen váltott klubot a szerződés lejártával.

Samu Castillejo négy év után távozott a Milanból és visszatért Spanyolországba. A Gennaro Gattuso által irányított Valencia ingyen szerezte meg annak ellenére, hogy még egy év hátra volt a szerződéséből. Továbbá távozott két saját nevelésű játékos, Alessandro Plizzari (Pescara, 200 ezer euró) és Frank Tsadjout (Cremonese, 850 ezer euró). Ezen kívül a Spezia kölcsönvett két játékost a Milanból, nevezetesen Daniel Maldinit és Mattia Caldarát. A 20 éves támadó-középpályás egy évre vételi opció nélkül csatlakozott az olasz együtteshez, míg a 27 éves középhátvéd szerződésében egy 3,5 millió eurós vásárlási opció szerepel.

Nem lehet szó nélkül elmenni a szerződéshosszabbítások mellett sem. Antonio Mirante és Zlatan Ibrahimovic további 1-1 évre írt alá, így az új kontraktusuk az aktuális szezon végéig szól. Rajtuk kívül Tommaso Pobega és Fikayo Tomori is új szerződést írt alá a nyáron – mindketten 2027. június 30-ig hosszabbítottak a klubbal.

ÉRKEZTEK:

JÁTÉKOS KLUB KOR STÁTUSZ ÁR  
Alessandro FLORENZI Roma 31 végleg 2.700.000€
Junior MESSIAS Crotone 31 végleg 4.500.000€
Divock ORIGI Liverpool 27 szerződés lejárt ingyen
Charles DE KETELAERE Brugge 21 átigazolás 32.000.000€
Malick THIAW Schalke 21 átigazolás 5.000.000€
Aster VRANCKX Wolfsburg 19 kölcsön+opció 2.000.000€
Sergino DEST Barcelona 21 kölcsön+opció

KÖLCSÖNBŐL VISSZA:

JÁTÉKOS KLUB POSZT STÁTUSZ
Tommaso POBEGA Torino középpályás kölcsön vége
Yacine ADLI Bordeaux középpályás kölcsön vége

TÁVOZTAK:

JÁTÉKOS KLUB KOR STÁTUSZ ÁR  
Jens-Petter HAUGE Frankfurt 22 végleg 10.000.000€
Leo DUARTE Basaksehir 25 végleg 2.000.000€
Franck KESSIÉ Barcelona 25 szerződés lejárt
Alessio ROMAGNOLI Lazio 27 szerződés lejárt
Samu CASTILLEJO Valencia 27 átigazolás ingyen
Lorenzo COLOMBO Lecce 20 kölcsön+opció
Frank TSADJOUT Cremonese 20 átigazolás 850.000€
Mattia CALDARA Spezia 27 kölcsön+opció
Alessandro PLIZZARI Pescara 22 átigazolás 200.000€
Daniel MALDINI Spezia 20 kölcsönben

ÚJ SZERZŐDÉSEK:

JÁTÉKOS KORÁBBI ÚJ  
Antonio MIRANTE 2022.06.30. 2023.06.30.
Zlatan IBRAHIMOVIC 2022.06.30. 2023.06.30.
Tommaso POBEGA 2025.06.30. 2027.06.30.
Fikayo TOMORI 2025.06.30. 2027.06.30.

SZAVAZÁS!

Betöltés ... Betöltés …