Hétvégén férfi Magyar Kupa – Immár az elődöntő a tét!

ált. polókép03

Már a negyeddöntőket rendezik meg a hétvégén a férfi Magyar Kupában. Nyolc csapat küzd meg négy kiadó helyért. A párosítások ráadásul pikánsak…

ált. polókép03

A negyeddöntő sorsolása után már lehetett tudni, hogy nem akármilyen negyeddöntőket fognak rendezni a Magyar Kupában, ugyanis megjósolhatatlan a végkimenetele a párosításoknak.

A Szeged képes hullámzó teljesítményre, ezt megtapasztalhattuk a BVSC elleni Ob I-es bajnokin, mikor a Szőnyi úton kikaptak. Viszont képes kiváló már-már hibátlan teljesítményre is, ezt láthattuk a Hannover ellen. Kaposváron megépült az új sátor, így Szécsiék lassan búcsút mondhatnak a vándor életmódnak és nyugodtan tudnak készülni. A somogyiak éppen az előző körben buktak el egy fontos rangadót, így szinte biztos, hogy nem fognak bejutni a legjobb nyolc közé a bajnokságban, de így 100%-osan a Magyar Kupára tudnak koncentrálni.

Az Eger és a Fradi negyeddöntője a hevesiek győzelmét mondatja. Igen ám, de a zöld-fehér alakulat a héten kapott egy igen jó hírt, hiszen Marko Avramovics (vagy, ahogy a videóban a tortára van írva: Ávrámovics Márk) magyar állampolgár lett, így ő is bevethető lesz mostmár – Marko Csuk, Aidan Roach és Joel Swift mellett – Varga Zsolt, így teljes alakulattal állhat ki az Eger ellen.

Nem elég, hogy a Honvéd és az OSC a Magyar Kupában összekerült, de még a bajnokságban is egy csoportban vannak. A két alakulat a második fordulóban találkozott, akkor a Kőér utcában 10-3-ra győztek az újbudaiak. Azóta jelentősen stabilabbá vált a Honvéd, hiszen a Fradi otthonában is nyertek. Sőt, csak az OSC ellen hullajtottak pontokat. Vincze Balázs csapatának több fronton  is helyt kell állnia, hiszen a Bajnokok Ligjában is érdekelt az együttes. Nagy kérdés, hogy Német Toni, vajon tud-e játsszani és Joe Kayest mennyire tudják pótolni a társak. A visszavágó a Kondorosi úton lesz, amely találkozó jótékonysági célt is szolgál.

A negyedik párosításnál minden bizonnyal a Debrecennek át kell ugrania saját árnyékát a Szolnok ellen. Ez egyszer már sikerült. Varga Tamás együttes nagy meglepetésre az OSC is legyőzte a bajnokságban. Mikor, ha nem most – mondhatnánk. Nehéz dolguk lesz az egyszer biztos, hiszen Cseh Sándor együttese jó erőnek örvend, eddig nem vesztettek pontot sem a bajnokságban, sem pedig a BL-ben.

A Magyar Kupa negyeddöntői tehát holnap kezdődnek, izgalmas lesz, az egyszer biztos.
Magyar Kupa, negyeddöntők (a hétvégi program)

1. párosítás:

November 21., 18.00 Szeged-Diapolo-Kaposvár

November 22., 16.00 Kaposvár-Szeged-Diapolo

2. párosítás:

November 21., 19.00 ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo

November 22., 18.00 FTC-PQS Waterpolo-ZF-Eger

3. párosítás:

November 21., 18.30 RacioNet-Honvéd-A-HÍD OSC Újbuda

November 22., 18.30 A-Híd OSC Újbuda-RacioNet-Honvéd

4. Párosítás:

November 21., 20.30 Debrecen VSE-Szolnoki Dózsa-Közgép

November 22., 16.00 Szolnoki Dózsa-Közgép-Debrecen

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS