Hihetetlen balszerencse: Kalmár Zsolt másodszor is lemarad az Eb-ről?!

Decemberben megműtötték a combközelítő izmát Finnországban, s áprilisra tervezte a visszatérést, ám kiderült, még egy beavatkozásra szükség volt – közölte a mandiner.hu.

Októberben, a szerbek elleni válogatott mérkőzésen ráestek a térdemre, ami miatt néhány bajnokit ki kellett hagyom. Ezt követően visszatértem, de éreztem, hogy valami nincs rendben, valami nem olyan, mint előtte. Azt éreztem, hogy ha visszatérek a közelítősérülésem után, nem fogok tudni 100%-os teljesítményt nyújtani a térdem miatt, ugyanis éreztem benne a fájdalmat. Az újabb műtét jól sikerült, és most abban bízom, hogy nyártól újra fájdalommentesen tudok majd játszani és minél többet segíteni a csapatnak.

Rendkívül balszerencsés a sérülésekkel Kalmár Zsolt. A Fehérvár FC és a magyar válogatott labdarúgója 28 éves játékosa a 2021-es Európa-bajnoki szereplésről is lemaradt. A kijutásból még kivette a részét, Bulgáriában gólt is szerzett a pótselejtezőn, de 2021 márciusában horrorisztikus térdsérülést szenvedett. Több mint másfél év múlva tért vissza a nemzeti csapatba, a görögök ellen a második meccsén győztes gólt lőtt. Dunaszerdahelyről az őszi szezon közben Székesfehérvárra igazolt, s újra játékba lendült. Marco Rossi például Montenegró ellen hátrányban vetette be félidőben, s részese volt a nagy fordításnak (3-1).

Az újabb operációkat követően hat hétig feküdt és mankóval járt, majd elkezdte a gyógytornát, s már óvatosan a térdét is terheli. A célja, hogy a nyári felkészülést a csapatával kezdhesse meg. A lelki sebek gyógyítása különösen nehéznek ígérkezik.

„Érzem magamban az erőt, hogy újra vissza tudok térni a sérülésből, ahogy ezt már többször megtettem. Olyan ember vagyok, aki sosem adja fel és tudom, hogy még erősebben fogok visszatérni a pályára” – fogadkozott Kalmár Zsolt.

Írta a Magyar Hírlap