Hitlernek öltözött egy német labdarúgó

adolfhitler.jpg

Egy vezető ausztrál futballcsapat német középpályása Adolf Hitlernek öltözött egy ünnepségen – jelentették az ausztrál lapok kedden.
 
Egy másik labdarúgó pedig Istent alakította, méghozzá "A Minden6ó" című film alapján. Az Ausztrál Labdarúgószövetség vizsgálatot indított az ügyben. Andre Grumpecht, a Central Coast Mariners csapat német középpályása katonai egyenruhában és Hitler-bajusszal jelent meg egy bulin, a csapat hétvégi meccse után.

Ausztrál zsidó csoportok szerint a 33 éves Grumpecht tapintatlan volt, és bocsánatot kellene kérnie. A Daily Telegraph ausztrál napilap szerint az eset miatt veszélybe került Grumpecht jövője a klubnál, mivel a következő szezonra még nem szerződött le.

"Ez nem csak buta viselkedés, de az FFA sem tolerálja" – mondta Ben Buckley, az Ausztrál Labdarúgószövetség (FFA) vezetője. Buckley bírálta a korábban válogatott Tony Vidmar hátvédet is. Vidmar beceneve "Isten", ezért a bulira fehér ruhába öltözött, és feketére maszkírozta arcát. A jelmezzel állítólag Morgan Freeman hollywoodi színész alakítására utalt a 2003-as, "A Minden6ó" című filmben.

Forrás: FH