HIVATALOS: A Milan kölcsönadta Daniel Maldinit

Daniel Maldini hivatalosan is csatlakozott a Serie A-ban szereplő Speziához.

Mint arról mi is beszámoltunk, a klub vezetősége hetekkel ezelőtt úgy döntött, hogy a tapasztalatszerzés és a több játéklehetőség érdekében kölcsönadja Danielt. Sokáig úgy tűnt, hogy a Verona lesz a következő klubja, azonban végül a Spezia nyerte a játékos megszerzéséért kialakult versenyt.

A Milan hivatalosan is bejelentette, hogy Daniel Maldini aláírt a Speziához. Az olasz támadó-középpályás szerdán sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat és aláírta a szerződését. Íme a Rossoneri közleménye Daniel klubváltásáról.

“Az AC Milan megerősíti, hogy Daniel Maldini kölcsönben csatlakozott a Spezia együtteséhez. A klub sok sikert kíván Danielnek a soron következő szezonhoz.”

Olasz sajtóhírek szerint a 20 éves támadó-középpályás 2023. június 30-ig tartó kölcsönszerződésében nem szerepel vásárlási opció, így jövő nyáron visszatér a nevelőegyesületéhez. Daniel 2020 februárjában egy Verona elleni meccsen debütált a Milan felnőtt csapatában és az előző idényben 8 bajnoki meccsen 1 góllal vette ki a részét a csapat bajnoki címéből. Érdekesség, hogy pont a Spezia ellen volt eredményes, amellyel a csapat 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

Maldini a 30-as mezszámot fogja viselni a Speziában a 2022/23-as szezonban.