HIVATALOS: Bonucci 42 millió euróért a Milané

A Serie A holtszezonjának egyik legérdekesebb átigazolását jelentették be: Leonardo Bonucci, a címvédő Juventus labdarúgócsapatának olasz válogatott védője a Milanhoz szerződött.

Csütörtökön robbant az átigazolási bomba, amit először mindenki kacsának hitt, ám mostanra mégis biztossá vált: Leonardo Bonucci elhagyta a Juventust és a rivális Milanban folytatja pályafutását – jelentette be a két klub a hivatalos honlapján. A Milan és a Juventus mindenben megállapodott egymással, az olasz válogatott védő 42 millió euróért csatlakozott a piros-feketékhez, ezzel beállította Rui Costa 2001-es átigazolási rekordját. A 30 éves játékos 2022 nyaráig, azaz 5 évre szóló szerződést írt alá.

Óriási tömeg fogadta a klub székházánál Bonuccit, aki péntek délután megérkezett Milánóba, majd szombaton átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon. A Juventus a hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra az átigazolási árat, amely szerint a Milan 3 év alatt fizeti ki a 42 millió eurós vételárat.

A legutóbb 2011-ben bajnok Milan áprilisban kínai tulajdonba került, az új vezetés pedig nem sajnálja a pénzt erősítésekre: André Silváért 38, Andrea Contiért 25, Hakan Calhanogluért 22, Ricardo Rodríguezért 18, Mateo Musacchióért 18, Lucas Bigliáért 17, míg Franck Kessiéért pedig 8 millió eurót fizetett.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS